Overnames

A1 Electronics sluit zich aan bij Metis Group

By 27 maart 2024No Comments

YES Corporate Finance (“YES CF”) heeft Strukton geadviseerd bij de verkoop van A1 Electronics aan Metis Group, een groep van portfoliobedrijven van Gimv.

Over A1 Electronics 

A1 Electronics (“A1”), opgericht in 2001, heeft zich ontwikkeld tot een One-Stop Electronic Manufacturing Services (EMS) Provider. A1 is gespecialiseerd in het assembleren van printplaten en geïntegreerde eindproducten. SMT, THT, kabelassemblage, box-build, testen, potting, logistiek en life cycle management diensten behoren tot de core competenties van het bedrijf.

A1 Electronics maakt het verschil door een balans tussen kwaliteit en betrouwbare levering aan haar klanten te bieden. Aan de basis hiervan staat een gekwalificeerd en deskundig team, ondersteund door een ultramodern machinepark dat voldoet aan de laatste industrienormen en -certificeringen. Maatschappelijke verantwoordelijkheid is van groot belang voor A1. Dit komt met name tot uiting via dochteronderneming Buca, die exclusief personen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst neemt. Meer informatie: https://www.a1electronics.nl 

Rudy Oude Vrielink, Algemeen Directeur van A1:

“We zijn enthousiast om ons bij Metis Groep aan te sluiten en een partner gevonden te hebben die onze filosofie onderschrijft en ons in staat stelt om nog meer toegevoegde waarde te bieden aan onze klanten. We kijken uit naar de samenwerking met Metis”.

Reinier Beltman, CEO van Metis Group:

“Na de lancering van de Metis Group eerder dit jaar, zijn we verheugd om A1 Electronics in de groep te verwelkomen. Met meer dan 23 jaar ervaring is A1 Electronics een zeer waardevolle toevoeging. Het bundelen van krachten zal ons gezamenlijke groeipad versnellen. We kijken ernaar uit om met Rob, Rudy, Lamber en het team te werken.”

Over Metis Group

Metis Group is een groep van elektronicabedrijven die diensten levert op het gebied van ontwikkeling, productie en product life cycle management aan klanten in verschillende markten. Met een gezamenlijke omzet van ruim meer dan 130 miljoen euro en een sterk en toegewijd personeelsbestand van meer dan 500 medewerkers verspreid over meerdere locaties waaronder Eindhoven, Veendam, Drachten en Almelo in Nederland, is Metis Groep klaar om samen met haar partners de ontwikkeling van hightech oplossingen te versnellen. Voor meer informatie: https://metis-group.nl 

Over Strukton

Strukton is een toonaangevend Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in infrastructuur- en vastgoedprojecten, met een focus op duurzaamheid en innovatie. Het bedrijf heeft een sterke reputatie opgebouwd door zijn technische expertise en betrouwbaarheid. Met een breed scala aan diensten, waaronder engineering, constructie, onderhoud en assetmanagement, speelt Strukton een cruciale rol bij de ontwikkeling en het onderhoud van wegen, spoorwegen, bruggen, tunnels en andere belangrijke infrastructuur over de hele wereld. Voor meer informatie: https://strukton.nl/ 

Rol YES Corporate Finance

YES Corporate Finance heeft Strukton gedurende het verkoopproces geadviseerd en bijgestaan. De door YES CF uitgevoerde werkzaamheden zijn onder andere:

  • Het opstellen van een Informatie Memorandum
  • Zoeken naar mogelijke kopers in binnen- en buitenland
  • Coördinatie van het due diligence proces
  • Het structureren van de deal
  • Onderhandelen over verkoopprijs en voorwaarden (inclusief de LOI en SPA/koop-/verkoopovereenkomst)

Bekijk meer voorbeelden van succesvolle transacties.

Bekijk transacties
Partner

Vincent Hafkamp

Vincent Hafkamp (1975) is partner bij YES Corporate Finance en heeft meer dan 20 jaar ervaring in overname- en financieringsvraagstukken en bedrijfswaarderingen. Hij heeft ervaring opgedaan bij o.a. Gilde Equity management, ING Bank, KPMG Corporate Finance en RiverBank. In de laatste 6 jaar is hij verantwoordelijk geweest voor de start en uitbouw van RiverBank in Nederland, een innovatieve financier voor het MKB. Zijn brede ervaring  geeft hem de mogelijkheid om van diverse kanten financiele vraagstukken te benaderen en een passende oplossingen te vinden.
Associate Director

Eric Koelmans

Eric Koelmans (1994) is in 2019 begonnen als analist bij YES Corporate Finance. Hij heeft zijn Bachelor Economie en Bedrijfskunde met specialisatie Financiering & Organisatie behaald aan de Universiteit van Amsterdam. Aansluitend heeft hij een Master Corporate Finance afgerond. Eric heeft ervaring opgedaan tijdens een stage bij YES Corporate Finance na het behalen van zijn Bachelor in 2018.
Analist

Maaike Hoogerwerf

Maaike Hoogerwerf (2000) is in april 2023 begonnen als analist bij YES Corporate Finance in Rotterdam. Zij heeft haar Bachelor in International Business and Management afgerond, gevolgd door een Master in Financial Management aan Nyenrode Business Universiteit. Naast verschillende stages in zowel Nederland als in Los Angeles, heeft Maaike naast haar studie vijf jaar lang gewerkt als financieel medewerker bij een elektrotechnische groothandel.
Gerelateerde deals
AIMLAND TECHNOLOGIES

AIMLAND TECHNOLOGIES

30 april 2024

Van de Water Seafood

Van de Water Seafood

18 april 2024

A1 Electronics

A1 Electronics

27 maart 2024

Schotpoort Logistics

Schotpoort Logistics

23 februari 2024