OvernamesGroeifinanciering

Arcola neemt Golden Naturals over

By 7 november 2023No Comments

YES Corporate Finance ondersteunt Arcola bij het aantrekken van acquisitiefinanciering voor de overname van Golden Naturals.

Arcola

Arcola, een onafhankelijke private equity partij, investeert in MKB bedrijven in de Benelux. Zij focust zich op groeiende bedrijven met sterke marktposities in o.a. de volgende sectoren: industrie, zakelijke dienstverlening en technologie.

Golden Naturals

Golden Naturals is een ontwikkelaar en distributeur van natuurlijke voedingssupplementen. Het merk staat bekend om haar hoogwaardige en kwalitatief hoogstaande producten die gericht zijn op het bevorderen van de algehele gezondheid en het welzijn van mensen. De producten worden verkocht via een eigen webshop alsmede via 700+ verkooppunten zoals Etos, Ekoplaza en DA.

Het assortiment van Golden Naturals omvat een breed scala aan supplementen, waaronder vitamines, mineralen en andere natuurlijke ingrediënten die bedoeld zijn om specifieke gezondheidsproblemen aan te pakken. Het merk streeft ernaar om producten te leveren die vrij zijn van kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen en conserveermiddelen. Bovendien worden de ingrediënten zorgvuldig geselecteerd en ondergaan ze strenge kwaliteitscontroles om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de hoogste normen.

Rol YES Corporate Finance

YES Corporate Finance heeft geacteerd als Debt Advisor van Arcola. De volgende zaken zijn met succes uitgevoerd:

  • Opstellen van een Financiering Memorandum
  • Het zoeken en selecteren van de meest geschikte financier en uitonderhandelen van de beste voorwaarden voor de financiering
  • Organiseren van managementpresentaties en site visits
  • Onderhandelen over de financieringsdocumentatie tot en met Signing and Closing
Kom in contact met het dealteam
Partner

Vincent Hafkamp

Vincent Hafkamp (1975) is partner bij YES Corporate Finance en heeft meer dan 20 jaar ervaring in overname- en financieringsvraagstukken en bedrijfswaarderingen. Hij heeft ervaring opgedaan bij o.a. Gilde Equity management, ING Bank, KPMG Corporate Finance en RiverBank. In de laatste 6 jaar is hij verantwoordelijk geweest voor de start en uitbouw van RiverBank in Nederland, een innovatieve financier voor het MKB. Zijn brede ervaring  geeft hem de mogelijkheid om van diverse kanten financiele vraagstukken te benaderen en een passende oplossingen te vinden.

Contact
M: +31 6 1139 8307
E: hafkamp@yescf.nl

Associate

Eric Koelmans

Eric Koelmans (1994) is in 2019 begonnen als analist bij YES Corporate Finance. Hij heeft zijn Bachelor Economie en Bedrijfskunde met specialisatie Financiering & Organisatie behaald aan de Universiteit van Amsterdam. Aansluitend heeft hij een Master Corporate Finance afgerond. Eric heeft ervaring opgedaan tijdens een stage bij YES Corporate Finance na het behalen van zijn Bachelor in 2018.
Analist

Maaike Hoogerwerf

Maaike Hoogerwerf (2000) is in april 2023 begonnen als analist bij YES Corporate Finance in Rotterdam. Zij heeft haar Bachelor International Business and Management aan de Hogeschool Rotterdam afgerond, gevolgd door een Master in Financial Management aan Nyenrode Business Universiteit. Naast verschillende stages in zowel Nederland als in Los Angeles, heeft Maaike naast haar studie vijf jaar lang gewerkt als financieel medewerker bij een elektrotechnische groothandel en heeft tijdens haar Master ervaring opgedaan als secretaris in het bestuur van haar studentenvereniging.