OvernamesGroeifinanciering

Arcola neemt Straatweg Group over

By 25 oktober 2023No Comments

YES Corporate Finance ondersteunt Arcola bij het aantrekken van acquisitiefinanciering voor de overname van Straatweg Group.

Arcola

Arcola, een onafhankelijke private equity partij, investeert in MKB bedrijven in de Benelux. Zij focust zich op groeiende bedrijven met sterke marktposities in o.a. de volgende sectoren: industrie, zakelijke dienstverlening en technologie.

Straatweg Group

Straatweg Group specialiseert zich sinds 2002 in het ontwikkelen van verpakkingen en plastic onderdelen voor de medische en industriële markt. Het bedrijf telt vier merken die sinds 2019 opereren onder Straatweg Group: Orange Plastics, Qbig Packaging, R2S en IBC Store. Door het combineren van haar verschillende diensten en producten is het bedrijf flexibel in haar aanbod naar klanten. Het bedrijf onderscheidt zich door te focussen op gespecialiseerde high mix low volume producten.

Orange Plastics

Orange Plastics specialiseert zich in high mix low volume kunststof onderdelen en heeft een cleanroom voor o.a. het assembleren van producten voor de medische- en voedselindustrie. Het bedrijf gebruikt schaalbare en duurzame producten en verzorgt het gehele proces van design tot aan logistieke afhandeling. Orange Plastics werkt nauw samen met R2S die haar activiteiten focust op het inzamelen en verwerken van gebruikt plastic.

Qbig Packaging

Qbig Packaging focust zich op het ontwikkelen en produceren van fitments en voeringen voor verpakkingen. Het bedrijf heeft haar eigen in-house productiefaciliteit (FaQtory) en gebruikt gepatenteerde technologieën die het mogelijk maken om in een korte tijd custom-made producten te produceren.

IBC Store

IBC Store verkoopt complete bag-in-box systemen. De bag-in-box systemen bestaan uit kartonnen dozen, voeringen en fitments. Het bedrijf biedt verschillende containers aan die standaard plastic containers moeten vervangen.

Rol YES Corporate Finance

YES Corporate Finance heeft geacteerd als Debt Advisor van Arcola. De volgende zaken zijn met succes uitgevoerd:

  • Opstellen van een Financiering Memorandum
  • Het zoeken en selecteren van de meest geschikte financier en uitonderhandelen van de beste voorwaarden voor de financiering
  • Organiseren van managementpresentaties en site visits
  • Onderhandelen over de financieringsdocumentatie tot en met Signing and Closing
Kom in contact met het dealteam
Partner

Vincent Hafkamp

Vincent Hafkamp (1975) is partner bij YES Corporate Finance en heeft meer dan 20 jaar ervaring in overname- en financieringsvraagstukken en bedrijfswaarderingen. Hij heeft ervaring opgedaan bij o.a. Gilde Equity management, ING Bank, KPMG Corporate Finance en RiverBank. In de laatste 6 jaar is hij verantwoordelijk geweest voor de start en uitbouw van RiverBank in Nederland, een innovatieve financier voor het MKB. Zijn brede ervaring  geeft hem de mogelijkheid om van diverse kanten financiele vraagstukken te benaderen en een passende oplossingen te vinden.

Contact
M: +31 6 1139 8307
E: hafkamp@yescf.nl

Associate

Eric Koelmans

Eric Koelmans (1994) is in 2019 begonnen als analist bij YES Corporate Finance. Hij heeft zijn Bachelor Economie en Bedrijfskunde met specialisatie Financiering & Organisatie behaald aan de Universiteit van Amsterdam. Aansluitend heeft hij een Master Corporate Finance afgerond. Eric heeft ervaring opgedaan tijdens een stage bij YES Corporate Finance na het behalen van zijn Bachelor in 2018.
Analist

Maaike Hoogerwerf

Maaike Hoogerwerf (2000) is in april 2023 begonnen als analist bij YES Corporate Finance in Rotterdam. Zij heeft haar Bachelor International Business and Management aan de Hogeschool Rotterdam afgerond, gevolgd door een Master in Financial Management aan Nyenrode Business Universiteit. Naast verschillende stages in zowel Nederland als in Los Angeles, heeft Maaike naast haar studie vijf jaar lang gewerkt als financieel medewerker bij een elektrotechnische groothandel en heeft tijdens haar Master ervaring opgedaan als secretaris in het bestuur van haar studentenvereniging.