OvernamesGroeifinancieringBedrijfswaardering

Baks Logistiek neemt De Transportbrug over

By 24 april 2023december 13th, 2023No Comments

De samenwerking met YES Corporate Finance is uitermate prettig verlopen. De organisatie beschikt over veel deskundigheid en ervaring, waarmee ze een cruciale rol hebben gehad in dit proces."

Frank JansenDirecteur Baks Groep

Baks Logistiek neemt De Transportbrug en De Cleanburg over
YES Corporate Finance (“YES CF”) heeft de DGA en het management van Baks Logistiek B.V. (“Baks”) met succes geadviseerd bij de overname van de Transportbrug en de Cleanbrug, evenals het aantrekken van de overnamefinanciering.

Over Baks Groep
De Baks Groep bestaat uit zeven bedrijven die zich richten op de productie, verkoop en transport van voedingsmiddelen voor mens en dier. Baks Logistiek, de overnemende entiteit, is een modern en dynamisch (inter)nationaal transportbedrijf, gespecialiseerd in tanktransport van vloeibare voedingsmiddelen voor mens, dier en hernieuwbare energie. De organisatie richt zich op kwaliteit en betrouwbaarheid, uitgevoerd met en door voornamelijk lokale chauffeurs en voorzien van specifieke ‘state of the art’ assets. De geografische focus is Benelux, Duitsland, Denemarken en Frankrijk. Baks Logistiek heeft haar kantoor gevestigd in Borculo, waar het een eigen werkplaats bezit voor het onderhoud van haar trucks en trailers. Naast Borculo beschikt Baks Logistiek over verschillende standplaatsen in onder andere Someren, Bunnik, Heerenveen, Ankum (Duitsland) en Koekelare (België). Voor meer informatie: Website Baks.

Over De Transportbrug en De Cleanbrug
De Transportbrug is een Nederlands familiebedrijf opgericht door broers Erik en Marein van de Brug. Zij zijn vanaf jongs af aan opgegroeid in de transportsector. De passie voor transport is er altijd geweest en derhalve hebben de broers in 2004 De Transportbrug B.V. opgericht. De bedrijfsactiviteiten van de onderneming bestaan uit tanktransporten van vloeistoffen voor Oleo (zijnde oliën en vetten (non-food)), Feed en technische industrie (geen ADR/geen Food) voor klanten binnen Europa. De bedrijfsactiviteiten van De Cleanbrug bestaan uit het wassen en onderhouden van vervoermiddelen en containers, deels voor De Transportbrug B.V., maar met name voor derden. Voor meer informatie zie de Facebookpagina: Facebookpagina De Transportbrug.

Rol YES Corporate Finance
YES CF heeft de DGA en het management van de Baks Logistiek begeleid en ondersteund bij de gesprekken met De Transportbrug en bij de verdere uitwerking van afspraken en voorwaarden, resulterend in de overname van De Transportbrug. YES CF heeft daarnaast ondersteund bij het voorbereiden, aantrekken en onderhandelen van de overnamefinanciering die is afgesloten bij de bank. De door YES CF uitgevoerde werkzaamheden zijn onder andere:

Overnametraject:

  • Waarderen van De Transportbrug en de Cleanbrug evenals het adviseren over het overnamebod
  • Opstellen van een biedingsbrief met een indicatieve bieding
  • Begeleiden van het due diligence proces
  • Het onderhandelen over de transactiestructuur met de verkoper
  • Onderhandelen over verkoopprijs en voorwaarden (inclusief de Letter of Intent en de koop-/verkoop overeenkomst)

Financieringstraject:

  • Opstellen van een financieel forecast model (W&V, balans, kasstroom), inclusief een geconsolideerd integratiemodel (Merger model) van de Baks Groep, De Transportbrug en De Cleanbrug
  • Opstellen van een financieringsmemorandum, ten behoeve van de bank
  • Voeren van gesprekken en onderhandelingen met diverse banken
Kom in contact met het deal team
Managing Partner

Arjan Boonekamp

Arjan Boonekamp (1970) is managing partner bij YES Corporate Finance en heeft meer dan 20 jaar corporate finance ervaring, waaronder ruime ervaring met de verkoop van MKB-bedrijven, fusies & overnames en (groei)financiering. Arjan is een ervaren dealmaker in de Mid Market.

Contact
M: +31 6 8127 1573
E: boonekamp@yescf.nl

Associate

Eric Koelmans

Eric Koelmans (1994) is in 2019 begonnen als analist bij YES Corporate Finance. Hij heeft zijn Bachelor Economie en Bedrijfskunde met specialisatie Financiering & Organisatie behaald aan de Universiteit van Amsterdam. Aansluitend heeft hij een Master Corporate Finance afgerond. Eric heeft ervaring opgedaan tijdens een stage bij YES Corporate Finance na het behalen van zijn Bachelor in 2018.
Analyst

Hidde Schipper

Hidde Schipper (1996) is in september 2020 begonnen als junior analist bij YES Corporate Finance. Sinds februari 2021 is Hidde actief als analist. Hij heeft een Bachelor Economie & Bedrijfskunde en een Master Quantitative Finance afgerond aan de Universiteit van Amsterdam. Voorafgaand aan zijn studie heeft Hidde een halfjaar in Cambridge een taalcursus Engels gevolgd. Tijdens zijn studie heeft hij internationale ervaring opgedaan tijdens een uitwisselingsprogramma met McMaster University in Hamilton, Canada.
Recente deals
A1 Electronics

A1 Electronics

27 maart 2024

Schotpoort Logistics

Schotpoort Logistics

23 februari 2024

Aqualiner

Aqualiner

8 februari 2024

De Comafin Groep

De Comafin Groep

4 december 2023