Overnames

Barenbrug neemt Jacklin® Seed-activiteiten van Simplot Partners (USA) over

By 10 november 2020december 2nd, 2020No Comments

“Wij hebben de ondersteuning van YES Corporate Finance ervaren als zeer ter zake kundig. Zij vormden op een aantal vlakken ons professionele klankbord en de daar uit voortkomende adviezen hebben mede geleid tot een succesvolle realisatie van deze voor Barenbrug belangrijke acquisitie.”
René van Raan, CFO en lid van de raad van bestuur van de Koninklijke Barenbrug Groep

De Koninklijke Barenbrug Groep en Simplot hebben overeenstemming bereikt over de voorwaarden voor de verkoop van de Jacklin® Seed-activiteiten. De transactie die een leveringsovereenkomst tussen Barenbrug USA en Simplot Partners omvat, is op 2 oktober 2020 afgerond. Alle 50 werknemers van Jacklin® Seed zijn nu werkzaam voor Barenbrug.

YES Corporate Finance heeft de directie van Koninklijke Barenbrug Groep ondersteund bij de succesvolle acquisitie van de Jacklin® Seed-activiteiten van Simplot Partners.

Over Barenbrug
De Koninklijke Barenbrug Groep, met hoofdkantoor in Nederland en een geschiedenis die 115 jaar teruggaat, is uitgegroeid tot het grootste internationale familiebedrijf in de graszaadsector en het op twee na grootste graszaadbedrijf ter wereld. Barenbrug richt zich op onderzoek, ontwikkeling en productie van graszaden en gewassen voor agrarische- en recreatieve markten. Met circa 840 werknemers, actief in meer dan 20 landen en op zes continenten in alle grote klimaatregio’s, wordt een jaaromzet van meer dan 300 miljoen euro gerealiseerd. Meer informatie: www.barenbrug.nl/

John Thijssen, voorzitter van de raad van bestuur van de Koninklijke Barenbrug Groep
“De Amerikaanse markt voor graszaad is behoorlijk versnipperd en kent een hevige concurrentie. Barenbrug is al jarenlang succesvol in deze markt met een gestage autonome groei. Dankzij deze overname wordt het bedrijf marktleider in de grootste graszaadmarkt ter wereld.”

Over Jacklin® Seed
Jacklin® Seed is al jarenlang toonaangevend op het gebied van de productie en bewerking van graszaden. Het bedrijf heeft een goede reputatie en een sterk portfolio binnen de lucratieve golfbaanmarkt en exporteert naar Europa, het Midden-Oosten, Rusland en diverse landen in Azië.

Over Simplot
J.R. Simplot is een particuliere Agri onderneming met het hoofdkantoor in Boise, Idaho, USA met een geïntegreerd portfolio dat fosfaatwinning, kunstmestproductie, landbouw, veeteelt, voedselverwerking, voedselmerken en andere landbouw gerelateerde ondernemingen omvat. De belangrijkste activiteiten van Simplot zijn gevestigd in de VS, Canada, Mexico, Zuid-Amerika, Australië en China, met producten die in meer dan 60 landen over de hele wereld op de markt worden gebracht. Meer informatie: www.simplot.com

Rol YES Corporate Finance
YES Corporate Finance heeft de directie van Barenbrug financieel geadviseerd bij de acquisitie van Jacklin® Seed-activiteiten, in het bijzonder bij het vaststellen van de koopsom en de bijbehorende voorwaarden.

Klik hier voor meer voorbeelden van succesvolle transacties.

___________________________________________________________________________________

Voor meer informatie:
Guido Emanuels
Partner
+31 6 2042 0533
emanuels@yescf.nl

 

YES Corporate Finance
welkom@yescf.nl