Overnames

BB Retail neemt Big Bazar over

By 27 oktober 2021december 11th, 2023No Comments

De professionaliteit van YES bracht nieuwe inzichten waardoor de overname van Big Bazar vlot en professioneel kon verlopen. De karakters van de heren, de aanpak van zaken zijn doelgericht en daardoor zeer effectief gebleken. Mijn dank is groot.

Jerke KooistraAandeelhouder Big Bazar

 

Over Big Bazar

Big Bazar B.V., opgericht in 2007, was onderdeel van Mirage Retail Group (“MRG), het moederbedrijf van Blokker. Het bedrijf is met 135 winkels actief in Nederland en België en heeft een omzet van ca. € 120 mln met ruim 1700 medewerkers.

De budgetketen richt zich vooral op fysieke winkels. Het assortiment is breed, wisselt snel, wordt vaak vernieuwd en bestaat onder andere uit: schoonmaakspullen, alles voor het huishouden, drogisterij- en persoonlijke verzorgingsartikelen, speelgoed, hobby- en knutselspullen, dierartikelen, fietsaccessoires, maar ook decoratie, snoep en chocolade. Meer info: https://www.bigbazar.eu/

Over BB Retail

BB Retail is een handelsbedrijf met veel expertise op het gebied van inkoop en discount. Al meer dan vijftig jaar heeft de familie van Kooistra een bloeiende handel in restanten, productieoverschotten en voorraden uit faillissementen. De overname van Big Bazar door BB Retail geeft toegang tot nieuwe partnerships en inkoopkanalen die helpen bij het verder uitbouwen van het onderscheidend vermogen van de formule.

Rol YES Corporate Finance

YES Corporate Finance heeft BB Retail begeleid bij de overname van Big Bazar. https://yescf.nl/transacties/

Klik hier voor meer voorbeelden van succesvolle transacties.

Kom in contact met het dealteam
Managing Partner

Arjan Boonekamp

Arjan Boonekamp (1970) is managing partner bij YES Corporate Finance en heeft meer dan 20 jaar corporate finance ervaring, waaronder ruime ervaring met de verkoop van MKB-bedrijven, fusies & overnames en (groei)financiering. Arjan is een ervaren dealmaker in de Mid Market.

Contact
M: +31 6 8127 1573
E: boonekamp@yescf.nl

Associate

Eric Koelmans

Eric Koelmans (1994) is in 2019 begonnen als analist bij YES Corporate Finance. Hij heeft zijn Bachelor Economie en Bedrijfskunde met specialisatie Financiering & Organisatie behaald aan de Universiteit van Amsterdam. Aansluitend heeft hij een Master Corporate Finance afgerond. Eric heeft ervaring opgedaan tijdens een stage bij YES Corporate Finance na het behalen van zijn Bachelor in 2018.

Contact
M: +31 6 2442 8443
E: koelmans@yescf.nl

Gerelateerde deals
AIMLAND TECHNOLOGIES

AIMLAND TECHNOLOGIES

30 april 2024

Van de Water Seafood

Van de Water Seafood

18 april 2024

A1 Electronics

A1 Electronics

27 maart 2024

Schotpoort Logistics

Schotpoort Logistics

23 februari 2024