Overnames

Cloudwise gaat de grens over: Cloudwise België!

By 30 november 2020december 24th, 2020No Comments

Het was prettig samenwerken met YES Corporate Finance, die ons in een ontspannen setting, op professionele wijze, heeft begeleid bij het realiseren van deze, voor ons, belangrijke transactie."

Huig OuwehandDirecteur Cloudwise Nederland

Goed nieuws voor het onderwijs in België: Cloudwise Nederland en Rhombus hebben samen de Joint Venture Cloudwise Belgium B.V. opgericht. Met de kennis en jarenlange ervaring van Rhombus binnen het onderwijs en het uitgebreide aanbod aan ICT-oplossingen van Cloudwise kunnen nu ook scholen in België compleet ontzorgd worden op ICT-gebied.

YES Corporate Finance heeft de directie van Cloudwise Nederland ondersteund bij de totstandkoming van de Joint Venture ‘Cloudwise België’.

Over Cloudwise Nederland
Cloudwise Nederland is gevestigd in Woerden en biedt uiteenlopende ICT oplossingen voor het onderwijs, ondersteund door haar eigen COOL leerplatform en de Cloudwise Academy. Opgericht in 2009 door Huig Ouwehand, GertJan van Popering en Gijs Stijnman is Cloudwise uitgegroeid tot één van de grootste Google Premie Partners in de Benelux. Cloudwise maakt het werken in de Cloud voor scholen leuker, makkelijker en sneller en is al vele jaren een succesvolle ICT-partner voor scholen in Nederland. Voor meer informatie: https://cloudwise.nl/

Directeur Cloudwise Nederland: Huig Ouwehand
“Naast de constante groei in Nederland, zien we dat er ook in België een enorme behoefte is aan goed georganiseerde ICT voor scholen. En het liefst lekker simpel en makkelijk geregeld. Dat is precies waar we goed in zijn volgens onze klanten. Samen met Rhombus zetten we nu een grote stap in België met de oprichting van de joint venture. Toen we met z’n drieën Cloudwise oprichtte, hebben we nooit durven dromen van zo’n succesverhaal.”

Over Cloudwise België
De keuze om deze uitdaging aan te gaan met partner Rhombus was snel gemaakt. De jarenlange samenwerking geeft veel vertrouwen voor een gezamenlijke toekomst in de vorm van Cloudwise België. Het geeft ook kansen voor onze samenwerkingspartners, zoals uitgeverijen en andere onderwijsleveranciers die ook in België actief zijn.

Voor meer informatie: https://cloudwise.nl/be/

Directeur Cloudwise België: Philip Vermeylen
“We zien veel kansen voor de nieuwe onderneming. In België is een opmars van scholen die innovatief onderwijs willen aanbieden en daar de juiste infrastructuur voor zoeken. Van advies tot training en van hardware tot het COOL leerplatform: we ondersteunen deze scholen graag! Samen zijn we natuurlijk hartstikke trots op dit heugelijke feit en drinken we er een mooi Belgisch biertje op. Proost!”

Over Rhombus
Rhombus is een Belgisch familiebedrijf, dat sinds vele jaren actief is op het gebied van digitaal leren (o.a. verkoop van Chromebooks, beamers, touchscreens). Sinds 1995 is Rhombus gespecialiseerde leverancier en partner voor het onderwijs, met sterke focus op hard- en softwaretoepassingen en een verregaande dienstverlening voor de school, leraar en leerling. De onderneming biedt daarnaast ook een webshop met distributieplatform en betalingsafhandeling van fysieke en digitale schoolleermiddelen.

Rol YES Corporate Finance
YES Corporate Finance heeft de aandeelhouders van Cloudwise begeleid en ondersteund bij de gesprekken met Rhombus en bij de verdere uitwerking van afspraken en voorwaarden, resulterend in de oprichting van de joint venture Cloudwise België.

Kom in contact met het deal team
Partner

Guido Emanuels

Guido Emanuels (1966) is partner bij YES Corporate Finance. Guido heeft meer dan 25 jaar ervaring in M&A en financiële advisering. Hij heeft een achtergrond van 27 jaar binnen PwC en is sinds 2018 zelfstandig CF adviseur. Als CF adviseur heeft Guido aan meer dan 50 (inter)nationale transacties leiding gegeven of is hij daar nauw bij betrokken geweest. Hij heeft specifieke sector ervaring in agri-food, business services, bouw & constructie en startups, met een duidelijke focus op familiebedrijven en DGA's.

Contact
M: +31 6 2024 0533
E: emanuels@yescf.nl

Managing Partner

Joris van Rijn

Joris van Rijn (1976) is managing partner bij YES Corporate Finance en heeft 15 jaar corporate finance ervaring, waaronder als founder & partner van Capital-C Ventures: een investeringsmaatschappij waaruit innovatieve, groeiende bedrijven mede-gefinancierd werden. In 2009 richtte hij VRTwee op, een corporate finance advieskantoor gespecialiseerd in groeifinancieringen.

Contact
M: +31 6 5083 9612
E: vanrijn@yescf.nl

Analyst

Rainier Smeink

Rainier Smeink (1995) is in 2020 begonnen als analist bij YES Corporate Finance. Hij heeft zijn Bachelor Economie en Bedrijfskunde met specialisatie Economie & Financiering behaald aan de Universiteit van Amsterdam. Aansluitend heeft hij een Master Quantitative Finance afgerond. Rainier heeft ervaring opgedaan tijdens een stage bij ABN AMRO.

Contact
M: +31 6 4162 4429
E: smeink@yescf.nl

Gerelateerde deals
Aqualiner

Aqualiner

8 februari 2024

Arcola (Golden Naturals)

Arcola (Golden Naturals)

7 november 2023

Aqualiner

Aqualiner

8 februari 2024

Arcola (Golden Naturals)

Arcola (Golden Naturals)

7 november 2023

AIMLAND TECHNOLOGIES

AIMLAND TECHNOLOGIES

30 april 2024

Van de Water Seafood

Van de Water Seafood

18 april 2024