Sector Consumer & Retail

YES Corporate Finance heeft een bewezen corporate finance trackrecord in de Consumer & Retail sector en is hiermee een uiterst geschikte partner binnen deze sector.

Neem contact op

Sector Consumer & Retail

De Consumer & Retail markt in Nederland is een belangrijke en dynamische sector die een breed scala aan producten en diensten omvat. Het omvat zowel fysieke winkels als e-commerce, evenals diverse subsectoren, zoals detailhandel, mode, elektronica, sport & recreatie, eten & drinken, woninginrichting, etc.

De Nederlandse retailmarkt onderging een snelle overgang van offline naar online (e-commerce) als gevolg van Covid-19. Bedrijven zijn genoodzaakt geworden om hun online en offline aanwezigheid goed en snel te integreren (omnichannel strategie) om de beste service en een optimale klantbeleving te kunnen bieden. Data-gedreven organisaties benutten gegevens om de klantbeleving verder te personaliseren, waarbij gebruik van Artificial Intelligence in toenemende mate een belangrijke rol speelt. Ook shoppen klanten vaker op grote online marktplaatsen, wat intensieve concurrentie onder retailers creëert, en waarmee een hoog serviceniveau aan klanten wordt geboden. Duurzaamheid en ethiek worden steeds belangrijker voor klanten, waardoor retailers en groothandels duurzame praktijken en producten omarmen om aan de klantverwachtingen te kunnen voldoen.

Als gevolg van bovenstaande ontwikkelingen, de alsmaar veranderende consumentenvoorkeuren en de opkomst van e-commerce vindt er in de sector Consumer & Retail veel consolidatie plaats tussen retailers, groothandels, winkelketens, distributeurs en merkfabrikanten. Daarnaast zijn ook private-equity bedrijven zeer actief in deze sector en continu op zoek naar mooie overnamekandidaten als stand-alone investering of als add-on acquisitie.

Een betrouwbare en deskundige adviseur met kennis van de markt is onmisbaar om u daarbij goed te begeleiden. YES Corporate Finance kent de specifieke kenmerken van de Consumer & Retail sector, begrijpt de markt en kan bijdragen aan een succesvolle transactie.

YES Corporate Finance is betrokken geweest bij meerdere overnames in de Consumer & Retail sector en heeft hiermee een succesvol trackrecord opgebouwd. Wij hebben ons hierbij altijd volledig ingezet voor het beste overnameadvies en hiermee bijgedragen aan het vinden van de juiste strategische of financiële partner. 

Bedrijven die op zoek zijn naar een geschikte overname partner of financiering, kunnen dan ook rekenen op het professionele advies van YES Corporate Finance.

Neem contact op

Sectorrapport

Benieuwd naar onze analyse en visie op de sector Consumer & Retail? Lees dan nu ons sectorrapport!

Wat is mijn bedrijf waard? 

Wilt u graag een eerste schatting maken van de waarde van uw bedrijf? Ons artikel biedt u een eerste indicatie.

Publicaties en nieuws

Benieuwd naar het recente nieuws van YES Corporate Finance? Bekijk dan onze publicaties!

Klanten van YES Corporate Finance hebben vertrouwen in onze kennis van de Consumer & Retail sector

Klanten hebben vertrouwen in de expertise van YES Corporate Finance in de Consumer & Retail sector vanwege onze uitgebreide kennis en bewezen ervaring in deze branche. Door ons diepgaande inzicht in de specifieke uitdagingen en kansen die de Consumer & Retail sector met zich meebrengt, zijn wij in staat om klanten deskundig advies en begeleiding te bieden bij fusies en overnames. Onze trackrecord van succesvolle transacties in de Consumer & Retail sector versterkt het vertrouwen van onze klanten in onze capaciteiten. Met onze toewijding, hands-on aanpak en passie voor het behalen van de beste resultaten, staan wij klaar om klanten te ondersteunen bij het realiseren van succesvolle transacties in de Consumer & Retail sector.

  • Gespecialiseerde kennis waardoor we de specifieke uitdagingen waar Consumer & Retail bedrijven mee te maken hebben begrijpen.
  • Ruime ervaring in het begeleiden van Consumer & Retail bedrijven.
  • Hands-on mentaliteit in de begeleiding van ondernemers bij de koop of verkoop van een onderneming.
  • Korte lijnen: één van de partners is van begin tot eind uw persoonlijke
    aanspreekpunt.
  • Iedere partner heeft meer dan 25 jaar ervaring en kennis van financiering én overnames. Deze combinatie is belangrijk om succesvol te kunnen zijn
  • Zeer groot netwerk, waardoor wij unieke verbindingen voor u kunnen leggen in binnen- en buitenland
  • Toegang tot de ervaring en kennis van ABN AMRO in de Consumer & Retail sector.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of hebt u behoefte aan meer informatie? Onze sectorspecialisten staan voor u klaar!