OvernamesBedrijfswaardering

De Comafin Groep sluit een partnership met Nobel Capital Partners

By 4 december 2023december 13th, 2023No Comments

YES CF stond ons vanaf het begin tot het einde bij, van het zorgvuldig opstellen van het informatie memorandum, het selecteren van de juiste partijen en het coördineren van het boekenonderzoek. Hun constante beschikbaarheid en deskundige begeleiding hebben geresulteerd in een succesvol traject met een samenwerking met Nobel Capital als eindresultaat."

Hugo EijkelkampDe Comafin Groep

Foto

 

YES Corporate Finance (“YES CF”) heeft de aandeelhouders van de Comafin Groep (“Comafin”) geadviseerd bij het aantrekken van Nobel Capital Partners als nieuwe aandeelhouder. De huidige directeuren en aandeelhouders blijven voltallig actief betrokken onder leiding van de CEO Hugo Eijkelkamp.

Over Comafin

De Comafin Groep, opgericht in 2004, opereert met een team van 35 mensen vanuit Goor. Via 200 winkels van de formules Aanhuis.nl, Aanhuis.be, Thuisin en de Woonspecialist bedient de Comafin Groep de consument in de Benelux indirect. Advies en service staat daarbij hoog in het vaandel, waarbij de consument volledig wordt ontzorgd bij haar woninginrichting.

https://comafin.nl/

“De beslissing om met Nobel Capital Partners samen te werken komt voort uit onze ambitie om de sterke groei van de Comafin Groep in de afgelopen jaren te continueren in Nederland en uit te bouwen in het buitenland”, aldus Hugo Eijkelkamp. “De samenwerking stelt ons in staat om de onderneming verder te professionaliseren en ons onderscheidend vermogen op het gebied van marketing te vergroten. In de keuze voor Nobel Capital Partners stond de persoonlijke aanpak en de gezamenlijke visie op franchise, marketing en innovatie voor ons centraal, waarbij het behoud van ons ondernemerschap nadrukkelijk gewaarborgd blijft.”

Daniël van der Pluijm, partner bij Nobel Capital Partners: “De Comafin Groep heeft een indrukwekkende propositie door haar vooruitstrevende marketing aanpak en de actieve ondersteuning die zij biedt aan haar franchisenemers. Hierdoor zijn haar franchisenemers uitstekend gepositioneerd om de consument van A tot Z te ontzorgen bij haar woninginrichting. Wij kijken ernaar uit om Comafin Groep te ondersteunen en samen met Hugo en zijn team het succes van Comafin Groep verder uit te bouwen.”

Rol YES Corporate Finance

YES Corporate Finance heeft Comafin gedurende het verkoopproces geadviseerd en bijgestaan. De door YES CF uitgevoerde werkzaamheden zijn onder andere:

  • Het opstellen van een informatiedocument
  • Coördinatie van het due diligence proces
  • Het structureren van de deal
  • Onderhandelen over verkoopprijs en voorwaarden (inclusief term sheet en koop-/verkoopovereenkomst)

Klik hier voor meer voorbeelden van succesvolle transacties.

Partner

Guido Emanuels

Guido Emanuels (1966) is partner bij YES Corporate Finance. Guido heeft meer dan 25 jaar ervaring in M&A en financiële advisering. Hij heeft een achtergrond van 27 jaar binnen PwC en is sinds 2018 zelfstandig CF adviseur. Als CF adviseur heeft Guido aan meer dan 50 (inter)nationale transacties leiding gegeven of is hij daar nauw bij betrokken geweest. Hij heeft specifieke sector ervaring in agri-food, business services, bouw & constructie en startups, met een duidelijke focus op familiebedrijven en DGA's.

Contact
M: +31 6 2024 0533
E: emanuels@yescf.nl

Associate

Eric Koelmans

Eric Koelmans (1994) is in 2019 begonnen als analist bij YES Corporate Finance. Hij heeft zijn Bachelor Economie en Bedrijfskunde met specialisatie Financiering & Organisatie behaald aan de Universiteit van Amsterdam. Aansluitend heeft hij een Master Corporate Finance afgerond. Eric heeft ervaring opgedaan tijdens een stage bij YES Corporate Finance na het behalen van zijn Bachelor in 2018.

Contact
M: +31 6 2442 8443
E: koelmans@yescf.nl

Analyst

Hidde Schipper

Hidde Schipper (1996) is in september 2020 begonnen als junior analist bij YES Corporate Finance. Sinds februari 2021 is Hidde actief als analist. Hij heeft een Bachelor Economie & Bedrijfskunde en een Master Quantitative Finance afgerond aan de Universiteit van Amsterdam. Voorafgaand aan zijn studie heeft Hidde een halfjaar in Cambridge een taalcursus Engels gevolgd. Tijdens zijn studie heeft hij internationale ervaring opgedaan tijdens een uitwisselingsprogramma met McMaster University in Hamilton, Canada.

Contact
M: +31 6 2869 8890
E: schipper@yescf.nl

Gerelateerde deals
AIMLAND TECHNOLOGIES

AIMLAND TECHNOLOGIES

30 april 2024

Van de Water Seafood

Van de Water Seafood

18 april 2024

A1 Electronics

A1 Electronics

27 maart 2024

Schotpoort Logistics

Schotpoort Logistics

23 februari 2024