Artikelen

Een minuut met… Arjan Boonekamp

By 6 april 2020juli 20th, 2020No Comments

In deze serie ‘een minuut met…’ maak je kort kennis met de partners van YES Corporate Finance (YES CF), gespecialiseerd in fusies en overnames (koop, verkoop of waardering van bedrijven), groeifinanciering (debt & equity) en financiële quick scans. Alle partners hebben minimaal 15 jaar ervaring in de advisering en begeleiding van bedrijven, maar iedere partner brengt natuurlijk ook zijn eigen specialismen en expertise mee. Vandaag aan het woord: Arjan Boonekamp.

Een korte impressie van jouw achtergrond?

“Na mijn studie Bedrijfseconomie in Rotterdam heb ik 14 jaar bij ABN AMRO Bank en The Royal Bank of Scotland gewerkt, o.a. als kredietspecialist in het MKB, voor beursfondsen en als VP bij het Corporate Finance team voor de middelgrote overname transacties. De afgelopen jaren was ik als ondernemer medeverantwoordelijk voor diverse bedrijfsovernames, waaronder Transportbedrijf Van der Lee uit Delft, 4Dental (keten van tandtechnische laboratoria) en het aantrekken van groeifinanciering voor DaklaPack (verpakkingen) en Gen25 (IT). Daarnaast heb ik ervaring als Lid van de Raad van Advies van diverse bedrijven. Tot slot geef ik aankomend commissarissen & toezichthouders les in overnames. De kennis en ervaring die ik daar op heb gedaan breng ik in bij YES Corporate Finance.”

Hoe zit het met jouw ondernemerschap?

“Tien jaar geleden ben ik ondernemer geworden en 4 jaar geleden zijn we YES Corporate Finance gestart. Ik vind ondernemen het mooiste wat er is, maar er zijn natuurlijk ook minder leuke kanten. Door ervaring, doorzettingsvermogen, positiviteit, creativiteit en ons netwerk krijgen we gelukkig veel gedaan en dat geeft energie. Inspirerende mensen om mee samen te werken zijn voor mij ook heel belangrijk.”

Wat zijn jouw belangrijkste aandachtsgebieden binnen YES CF?

“Ten eerste probeer ik ons team zo goed mogelijk faciliteren. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de strategische samenwerkingen, o.a. met ABN AMRO Bank en ons internationale netwerk AICA. Tot slot, mijn ervaring met overnames (koop, verkoop en waardering van bedrijven), financieringen en de Financiële Quick Scan voor middelgrote bedrijven. Daarbij zijn voor mij een aantal zaken cruciaal:

  1. Het voorbereiden en van begin tot eind begeleiden van de ondernemer & de onderneming op de aanstaande transactie
  2. Beschikbaarheid en bereikbaarheid; ik neem om 10 uur ’s avonds of in het weekend ook de telefoon op voor klanten, en
  3. Klanten en relaties toegang bieden tot creatieve oplossingen en ons (inter)nationale netwerk

De rol van de ondernemer is daarbij cruciaal en maakt echt het verschil.”

Wat wil je ondernemers op dit moment meegeven?

“Een goede voorbereiding is het halve werk. Kijk naar je mogelijkheden en accepteer hulp als dat nodig of wenselijk is. Wees kritisch, maar geef jezelf ook de ruimte om na te denken over wat echt belangrijk is. Zoek naar een dealmaker met een groot netwerk, maar die ook écht voor jou en je bedrijf de verbindende factor kan zijn. Het overtuigen en aan boord houden van alle stakeholders in een transactie is van groot belang. Als je wilt, kan YES CF je hierbij ondersteunen. Er is véél mogelijk, vaak meer dan je aanvankelijk dacht.”

Bel of mail gerust voor meer informatie. Je mag ook bellen als je alleen even wilt klankborden:

Arjan Boonekamp | Managing Partner
M: +31 (0)6 8127 1573
E: boonekamp@yescf.nl