Artikelen

Een minuut met… Guido Emanuels

By 18 mei 2020juli 20th, 2020No Comments

In deze serie ‘een minuut met…’ maak je kort kennis met de partners van YES Corporate Finance (YES CF), gespecialiseerd in fusies en overnames (koop, verkoop of waardering van bedrijven), groeifinanciering (debt & equity) en financiële quick scans. Alle partners hebben minimaal 15 jaar ervaring in de advisering en begeleiding van bedrijven, maar iedere partner brengt natuurlijk ook zijn eigen specialismen en expertise mee. Vandaag aan het woord: Guido Emanuels.

Een korte impressie van jouw achtergrond?

“Na afronding van mijn studie bedrijfseconomie aan de RUG Groningen ben ik ruim 27 jaar werkzaam geweest bij PwC en zijn rechtsvoorgangers.  In 1990 begonnen in de Accountancy en na afstuderen als RA in 1996 de overgestapt gemaakt naar de Management Consultants.  Als adviseur ruim 7 jaar actief geweest op het terrein van financiële besturing en waardering van organisaties en vanaf 2004 binnen PwC Corporate Finance op dagelijkse basis bezig geweest met Fusies & Overnames, Management Buy Outs en bedrijfswaarderingen. Sinds 2019 ben ik Partner bij YES CF. ”

Hoe zit het met jouw ondernemerschap?

“Binnen een ‘professional services’ organisatie als PwC wordt een grote mate van ondernemerschap verwacht, waarbij je continue wordt uitgedaagd om je eigen business case te ontwikkelen en deze commercieel en succesvol uit te rollen. Mijn focus heeft daarbij altijd gelegen op advisering van directeur-grootaandeelhouders (DGA’s) en familiebedrijven bij transacties en vraagstukken op gebied van finance & strategie.”

Wat zijn jouw belangrijkste aandachtsgebieden binnen YES CF?

“Binnen YES CF houd ik me bezig met het begeleiden van DGA’s en managementteams bij aan- en verkooptransacties en met het initiëren en uitvoeren daarvan. Advisering en ondersteuning van “contact tot contract” om klanten in staat te stellen de juiste keuzes te maken. Specifieke industriekennis van AgriFood en Business Services helpt daarbij.”

Wat wil je ondernemers op dit moment meegeven?

“Het zijn natuurlijk bijzondere tijden op dit moment, waarbij de onzekerheid in de markt groot is en zich direct vertaalt in een zeer terughoudende M&A markt. Verkopers zien prijsverwachting verdampen terwijl kopers op dit moment het zekere voor het onzekere nemen en transacties liever uitstellen.

Toch zou mijn boodschap aan ondernemers zijn dat ook in tijden van crisis, mooie opportunities zich kunnen aandienen. Heb je zelf je zaken goed op orde en ben je in staat om snel te acteren, dan kan dit ook een heel goed moment zijn om strategische posities te versterken.  Met onze ervaring en expertise helpen we ondernemers graag om ook in deze tijden de juiste dingen te doen en mooie kansen te pakken.”

Bel of mail gerust voor meer informatie. Je mag ook bellen als je alleen even wilt klankborden:

Guido Emanuels | Partner
M: +31 (0)6 2042 0533
E: emanuels@yescf.nl