Artikelen

Een minuut met… Josip Petrarca

By 21 april 2020juli 20th, 2020No Comments

In deze serie ‘een minuut met…’ maak je kort kennis met de partners van YES Corporate Finance (YES CF), gespecialiseerd in fusies en overnames (koop, verkoop of waardering van bedrijven), groeifinanciering (debt & equity) en financiële quick scans. Alle partners hebben minimaal 15 jaar ervaring in de advisering en begeleiding van bedrijven, maar iedere partner brengt natuurlijk ook zijn eigen specialismen en expertise mee. Vandaag aan het woord: Josip Petrarca.

Een korte impressie van jouw achtergrond?

“Na mijn diensttijd werkte ik bijna 25 jaar bij ABN (later ABN Amro) en Rabobank. Ik hield me bezig met kredietverlening aan alle soorten ondernemingen, van ambachtelijke kleinbedrijven tot multinationals. In die tijd focuste ik op bedrijfsanalyse en businessplanning. Directiefuncties volgden, commercieel en financieel. Daarnaast heb ik vele jaren als bestuurslid bijgedragen aan zakelijke en charitatieve organisaties en als commissaris / bestuursadviseur bedrijven bijgestaan.”

Hoe zit het met jouw ondernemerschap?

“In 2003, na het behalen van mijn MBA, begon ik als ondernemer. Ik adviseerde directies en aandeelhouders van grote MKB-bedrijven over het versterken van hun organisatie, hun businessplanning en strategische ondernemingsfinanciering. Ook gaf ik onderwijs bij de Nederlandse grootbanken over de dienstverlening aan MKB-bedrijven.
Naast directe advisering heb ik ervaring opgedaan als mediator bij conflicten binnen organisaties en als onderhandelaar bij overnames en integraties.”

Wat zijn jouw belangrijkste aandachtsgebieden binnen YES CF?

“Mijn specialisme is het arrangeren van complete ondernemingsfinancieringen, waarbij de strategische ontwikkeling van die onderneming leidend is. Geld voor nu en toegang tot groeikapitaal zodra dat nodig is. Dat begint met een diepgaande verkenning van de missie en strategie van onze klanten en leidt tot de vertaling daarvan in financiële lange termijn scenario’s en volledige businessplannen.”

Wat wil je ondernemers op dit moment meegeven?

“De laatste jaren waren de omstandigheden er gunstig voor ondernemers, rentes zijn laag en er is veel geld beschikbaar in de markt. Dat is nu scherp aan het kantelen. Banken en investeerders worden terughoudender en door de Corona-crisis zijn alle partijen in de markt zich aan het concentreren op hun eigen voortbestaan. Meer dan ooit zijn de aandacht voor kosten en het beschikbaar hebben van voldoende cash essentieel voor het voortbestaan van ondernemingen. Businessplanning en cash management zijn vanaf nu topsport. Vanuit onze ervaring en expertise helpen we ondernemers graag om hier topprestaties te leveren.”

Bel of mail gerust voor meer informatie. Je mag ook bellen als je alleen even wilt klankborden:

Josip Petrarca | Partner
M: +31 (0)6 5171 9654
E: petrarca@yescf.nl