Artikelen

Een minuut met… Jurgen Hoogeveen

By 30 maart 2020juli 20th, 2020No Comments

In deze serie ‘een minuut met…’ maak je kort kennis met de partners van YES Corporate Finance (YES CF), gespecialiseerd in fusies en overnames (koop, verkoop of waardering van bedrijven), groeifinanciering (debt & equity) en financiële quick scans. Alle partners hebben minimaal 15 jaar ervaring in de advisering en begeleiding van bedrijven, maar iedere partner brengt natuurlijk ook zijn eigen specialismen en expertise mee. Vandaag aan het woord: Jurgen Hoogeveen.

Een korte impressie van jouw achtergrond?

“De afgelopen jaren heb ik als ondernemer én mede-investeerder samengewerkt met Private Equity partijen, meestal vanuit een (commerciële) directiefunctie of MD-functie. Ik was medeverantwoordelijk voor diverse bedrijfsovernames, waaronder Nspyre, EVBox en 5BY2. Daarnaast heb ik jarenlange ervaring als Lid van de Raad van Advies van diverse bedrijven en adviseur voor PE partijen. De kennis en ervaring die ik daar op heb gedaan breng ik in bij YES Corporate Finance.”

Hoe zit het met jouw ondernemerschap?

“Ik ben zelf ondernemer en ik vind ondernemen het mooiste wat er is, maar er zijn natuurlijk ook minder leuke kanten. Ik ken het klappen van de zweep en door de samenwerking met zoveel bedrijven weet ik wat het is om alles op alles te moeten zetten, om er beter en sterker uit te komen. Het vergt soms een grote mate van positiviteit, creativiteit, passie, doorzettingsvermogen en flexibiliteit.”

Wat zijn jouw belangrijkste aandachtsgebieden binnen YES CF?

“Mijn jarenlange ervaring in het bepalen en implementeren van een groeistrategie binnen organisaties in het MKB- en grootbedrijf. Daarbij zijn voor mij een aantal zaken cruciaal:

  1. Een algemene en financiële analyse van strategische plannen en mogelijke opties.
  2. De structuur en cultuur van de organisatie en de belangrijkste interne en externe ontwikkelingen.
  3. De samenstelling en continuïteit van het managementteam.
  4. Het portfolio van producten en diensten.

Samen geven deze zaken een goed beeld van de uitgangspositie van een bedrijf. De rol van de ondernemer is daarbij cruciaal en maakt echt het verschil.”

Wat wil je ondernemers op dit moment meegeven?

“Kijk naar je mogelijkheden en accepteer hulp als dat nodig of wenselijk is. Wees kritisch, maar geef jezelf ook de ruimte om na te denken over wat echt belangrijk is. Als je wilt, kan YES CF je hierbij ondersteunen. Er is véél mogelijk, vaak meer dan je aanvankelijk dacht.”

Bel of mail gerust voor meer informatie. Je mag ook bellen als je alleen even wilt klankborden:

Jurgen Hoogeveen | Partner

M: +31 (0)6 5572 1738
E: hoogeveen@yescf.nl