Financiering voor MKB-bedrijven

Financieringsmogelijkheden binnen het MKB-segment

Niet alleen grote bedrijven, maar ook bedrijven in het MKB-segment kunnen behoefte hebben aan externe financiering. Externe financiering voor uw onderneming kan nodig zijn door verschillende redenen: een uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten, versnelde autonome groei of een mogelijke overname. Daarnaast kan er ook externe financiering worden aangetrokken om te investeren in bijvoorbeeld machines, personeel of IT. 

Voor veel MKB-bedrijven is een bancaire financiering het meest voor de hand liggend. Echter, er kan ook gekozen worden om een alternatieve MKB-financiering aan te trekken. In de afgelopen jaren is het aanbod van alternatieve financieringen door middel van crowdfunding, groeifondsen en krediet unies toegenomen. Mocht een financiering voor uw onderneming bij een bank onverhoopt niet lukken, dan zijn er alternatieve routes voor een oplossing van uw financieringsvraagstuk. 

Een financieel adviseur die u bijstaat in het aantrekken van een financiering voor MKB bedrijven, biedt veel voordelen. Het team van YES CF kan u ondersteunen in de voorbereiding en het daadwerkelijk aantrekken van een MKB-financiering. De voorbereiding bevat het opstellen van een financieringsmemorandum en/ of businessplan, zodat uw kansen op een financiering worden gemaximaliseerd. Wij zijn bekend met de bancaire voorwaarden en hebben een groot netwerk van alternatieve financiers. Hierdoor kunnen meerdere mogelijkheden verkend worden en kunnen de beste financieringsvoorwaarden voor u worden uit onderhandeld. 

Neem contact met ons op

Waarom hebben klanten vertrouwen in ons?

  • Een gedegen aanpak en een no-nonsense mentaliteit
  • Onafhankelijk advies
  • Korte lijnen: één van de partners is van begin tot eind uw persoonlijke aanspreekpunt
  • Ownership: wij voelen ons mede-eigenaar van uw vraagstuk
  • Iedere partner heeft meer dan 15 jaar ervaring en kennis van financiering én overnames. Deze combinatie is belangrijk om succesvol te kunnen zijn
  • Zeer groot netwerk, waardoor wij unieke verbindingen voor u kunnen leggen in binnen- en buitenland
  • Samenwerking met ABN AMRO Bank bij overnames in het MKB-segment

Expertise van YES CF

Wij zijn onder andere actief geweest als bankier, professional in private equity, interim CFO en controller. Deze rollen zijn vervuld bij ABN AMRO Bank, Rabobank, ICP Corporate Finance, Capital-C Ventures en VRTwee Corporate Finance.
YES CF heeft een groot netwerk van (internationale) banken, schuldfondsen (debt funds), mezzanine fondsen (achtergestelde leningen), factoringmaatschappijen en andere typen (private equity) investeerders. Dit netwerk, in combinatie met onze kennis en ervaring, maakt ons experts in het aantrekken van een herfinanciering met de meest gunstige voorwaarden.

Neem contact op met één van onze specialisten.

Arjan Boonekamp

Managing partner

Vincent Hafkamp

Partner

Enkele voorbeelden van succesvolle financieringen

Value Enhancement Partners

Value Enhancement Partners

3 juli 2023

One Two Capital

One Two Capital

3 juni 2021

SMART Photonics

SMART Photonics

30 juni 2020

Datlinq

Datlinq

18 mei 2020

Recent nieuws

21 september 2023

Sectorrapport Softwaresector

11 september 2023

Versterking van het YES Corporate Finance Team

7 september 2023

Financieringsmogelijkheden voor het MKB in 2023 en 2024

5 september 2023

Pieter Beck sluit zich aan als partner bij YES Corporate Finance