Artikelen

Financieringsmogelijkheden voor het MKB in 2023 en 2024

By 7 september 2023september 19th, 2023No Comments

…Bij wie kan ik terecht in een tijd waarin traditionele banken zich soms terughoudend opstellen en er veel verschillende alternatieve financiers zijn…

Geachte relatie,

In onze praktijk adviseren wij middelgrote bedrijven met financieel strategische vraagstukken. Naast het ondersteunen van bedrijven bij koop- en verkooptrajecten begeleiden wij ondernemingen ook bij het opstellen van liquiditeitsprognoses en het ophalen van (groei)financiering.

In de afgelopen jaren hebben gebeurtenissen zoals de Coronacrisis, hoge inflatie en de stijgende rente geleid tot lagere winstgevendheid of toegenomen kosten, wat zijn invloed heeft op de beschikbare liquiditeit en toekomstige kasstromen. Terwijl een ondernemer doorgaans voldoende plannen heeft waar liquiditeit voor benodigd is zoals uitbreidingsinvesteringen, aankoop vastgoed of overnames. Om deze plannen te realiseren kan een ondernemer zich wenden tot financiers. Echter welke mogelijkheden zijn er vandaag de dag en wordt de financieringsaanvraag voldoende onderbouwd zodat de succeskans wordt gemaximaliseerd?

Dit artikel geeft een overzicht welk proces doorlopen dient te worden om tot een succesvolle financiering te komen.

Indien u meer wilt weten over hoe u een financiering kan aantrekken of ondersteuning zoekt bij andere financieel strategische vraagstukken, kunt u contact opnemen voor een persoonlijke kennismaking.

Download het artikel:
Financieringsmogelijkheden-in-2023-2024.pdf (283 downloads )

U kunt ons rechtstreeks per e-mail of telefoon benaderen of bekijk Groeifinanciering

Partner

Vincent Hafkamp

Vincent Hafkamp (1975) is partner bij YES Corporate Finance en heeft meer dan 20 jaar ervaring in overname- en financieringsvraagstukken en bedrijfswaarderingen. Hij heeft ervaring opgedaan bij o.a. Gilde Equity management, ING Bank, KPMG Corporate Finance en RiverBank. In de laatste 6 jaar is hij verantwoordelijk geweest voor de start en uitbouw van RiverBank in Nederland, een innovatieve financier voor het MKB. Zijn brede ervaring  geeft hem de mogelijkheid om van diverse kanten financiele vraagstukken te benaderen en een passende oplossingen te vinden.
Partner

Josip Petrarca

Josip Petrarca (1958) is partner bij YES Corporate Finance en heeft meer dan 35 jaar ervaring in ondernemingsfinanciering en bedrijfsoverdrachten, bij ABN AMRO Bank, Rabobank en als oprichter/eigenaar van het Nederlands Instituut voor Bedrijfswaarderingen (NIBW). Josip heeft ook ruime ervaring met het oplossen van zakelijke conflicten, in het bijzonder tussen aandeelhouders en stakeholders.
Managing Partner

Arjan Boonekamp

Arjan Boonekamp (1970) is managing partner bij YES Corporate Finance en heeft meer dan 20 jaar corporate finance ervaring, waaronder ruime ervaring met de verkoop van MKB-bedrijven, fusies & overnames en (groei)financiering. Arjan is een ervaren dealmaker in de Mid Market.

Contact
M: +31 6 8127 1573
E: boonekamp@yescf.nl

Recente deals
A1 Electronics

A1 Electronics

27 maart 2024

Schotpoort Logistics

Schotpoort Logistics

23 februari 2024

Aqualiner

Aqualiner

8 februari 2024

De Comafin Groep

De Comafin Groep

4 december 2023