Sector Healthcare

YES Corporate Finance heeft een bewezen corporate finance trackrecord in de healthcare sector en is hiermee een uiterst geschikte partner binnen deze sector.

Neem contact op

Sector Healthcare

De healthcare markt in Nederland heeft de afgelopen jaren belangrijke ontwikkelingen doorgemaakt. De opmars van technologie heeft, o.a. door middel van digitale patiëntendossiers, de toegankelijkheid en efficiëntie van de zorg verbeterd. Daarnaast heeft er een verschuiving naar preventieve zorg plaats gevonden, met een grotere nadruk op het voorkomen van gezondheidsproblemen. De vergrijzing heeft geleid tot een stijging van de vraag naar zorgdiensten en tot een toename van innovatieve zorgmodellen en uitbreidingen van faciliteiten voor langdurige zorg. Tot slot, heeft de covid-19 pandemie de behoefte aan meer flexibiliteit, crisisbeheer en snelle besluitvorming in de gezondheidszorg vergroot.

Deze ontwikkelingen weerspiegelen de voortdurende transformatie van de Nederlandse healthcare markt, waarbij prioriteit wordt gegeven aan betere toegang tot zorg, kostenbeheersing en de behoefte om beter in te spelen op de veranderende behoeften van de Nederlandse bevolking.

In de healthcare sector vindt aanhoudende consolidatie plaats tussen zorgverleners, toeleveranciers aan de zorg, farmaceutische bedrijven en medische technologiebedrijven, gericht op het verbeteren van de zorg voor de patiënt, het verlagen van de kosten waar mogelijk en vergroten van schaalvoordelen. Fusies en overnames spelen een belangrijke rol bij deze transformatie.

Een betrouwbare en deskundige adviseur met kennis van de markt is daarbij van belang. YES Corporate Finance kent de specifieke kenmerken van de zorg, begrijpt de markt en kan bijdragen aan een succesvolle transactie onder andere in het vinden van de juiste partner tegen goede condities.

YES Corporate Finance is daarnaast betrokken geweest bij meerdere overnames in de healthcare sector en heeft hiermee een succesvol trackrecord opgebouwd. Wij hebben ons hierbij altijd volledig ingezet voor het beste overnameadvies en hiermee bijgedragen aan het vinden van de juiste strategische of financiële partner. 

Bedrijven die op zoek zijn naar een geschikte overname partner of financiering, kunnen dan ook rekenen op het professionele advies van YES Corporate Finance.

Neem contact op

Sectorrapport

Benieuwd naar onze analyse en visie op de healthcare sector? Lees dan nu ons sectorrapport over de sector!

Wat is mijn bedrijf waard? 

Wilt u graag een eerste schatting maken van de waarde van uw bedrijf? Ons artikel biedt u een eerste indicatie.

Publicaties en nieuws

Benieuwd naar het recente nieuws van YES Corporate Finance? Bekijk dan onze publicaties!

Klanten van YES Corporate Finance hebben vertrouwen in onze kennis van de Healthcare sector

Klanten hebben vertrouwen in de expertise van YES Corporate Finance in de healthcare sector vanwege onze uitgebreide kennis en bewezen ervaring in deze branche. Door ons diepgaande inzicht in de specifieke uitdagingen en kansen die de healthcare sector met zich meebrengt, zijn wij in staat om klanten deskundig advies en begeleiding te bieden bij fusies en overnames. Onze trackrecord van succesvolle transacties in de healthcare sector versterkt het vertrouwen van onze klanten in onze capaciteiten. Met onze toewijding, hands-on aanpak en passie voor het behalen van de beste resultaten, staan wij klaar om klanten te ondersteunen bij het realiseren van succesvolle transacties in de healthcare sector.

  • Gespecialiseerde kennis waardoor we de specifieke uitdagingen waar healthcare bedrijven mee te maken hebben begrijpen
  • Ruime ervaring in het begeleiden van healthcare bedrijven
  • Hands-on mentaliteit in de begeleiding van ondernemers bij de koop of verkoop van een onderneming
  • Korte lijnen: één van de partners is van begin tot eind uw persoonlijke
    aanspreekpunt
  • Iedere partner heeft meer dan 25 jaar ervaring en kennis van financiering én overnames. Deze combinatie is belangrijk om succesvol te kunnen zijn
  • Zeer groot netwerk, waardoor wij unieke verbindingen voor u kunnen leggen in binnen- en buitenland
  • Toegang tot de ervaring en kennis van ABN AMRO in de healthcare sector

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of hebt u behoefte aan meer informatie? Onze sectorspecialisten staan voor u klaar!