Groeifinanciering

Succesvolle (her)financiering van een innovatieve verpakkingsonderneming

By 3 december 2018juli 16th, 2020No Comments

DaklaPack Group is in oktober 2018 succesvol geherfinancierd bij Deutsche Bank.

DaklaPack Group (“DaklaPack”) beoogt met de herfinanciering de forse groei aan te houden.

DaklaPack (www.daklapack.com) is een innovatieve verpakkingsonderneming met een uitstekend trackrecord gevestigd in Lelystad. Het bedrijf kent 3 activiteiten en vijf productgroepen:
1) handel in (hersluitbare) verpakkingen,
2) productie en afvullen van verpakkingen, en
3) maatwerkoplossingen voor verpakkingen ten behoeve van industriële, verzend-, gelamineerde, promotionele en medische verpakkingen.

Het hoofdkantoor is gevestigd in Lelystad met lokale vestigingen in Duitsland, Frankrijk, België, Groot-Brittannië, Spanje, de Verenigde Staten en China. De omzet zal in 2018 groeien naar circa € 31 mln.

De afgelopen jaren heeft het bedrijf zich meer gespecialiseerd op hoogwaardige en innovatieve toepassingen onder andere gericht op de gezondheidsmarkt. In 2012 heeft DaklaPack een uniek product gelanceerd in Nederland dat op grote schaal darmkanker onderzoek uitzet middels een innovatief test- en verpakkingssysteem. De ervaringen met dit Nederlandse product zijn de basis geweest voor het winnen van een grote order voor darmkanker onderzoek in Frankrijk. De leveringen aan Frankrijk zijn gestart in april 2015. Ook worden er inmiddels geleverd aan België en Denemarken.

DaklaPack wil de aankomende jaren fors groeien binnen deze markt en heeft daarom de wens bij YES Corporate Finance neergelegd om een pand te willen aankopen welke ingericht zal worden om deze groei te realiseren. Daarnaast is in overleg met de ondernemer gekozen om een totale herfinanciering te realiseren. Daklapack heeft daarbij kredietfaciliteiten afgesloten van in totaal circa € 9 mln.

YES Corporate Finance heeft DaklaPack begeleid tijdens alle aspecten van de herfinanciering, waaronder het financieringsmemorandum, de structurering, de beoordeling en onderhandelingen met de huisbank over de (rente) condities en voorwaarden.