Overig nieuws

In de serie Meet the Team, Meet Josip

By 16 november 2023november 20th, 2023No Comments

Ik kan me focussen op de elementen waar ik goed in ben en heb meerdere collega’s die op de andere gebieden hun talent hebben ontwikkeld."

Josip PetrarcaPartner YES Corporate Finance

Wat is je functie bij YES CF?

Ik ben partner en houd me vooral bezig met financiering en herfinanciering van ondernemingen

Hoe lang werk je al bij YES CF?

Sinds ongeveer drie maanden nadat Arjan en Joris met YES CF begonnen, dus zo’n 6 jaar.

Hoe ben je bij YES CF terecht gekomen?

Arjan en ik zaten naast elkaar aan een diner van Junior Kamer in Den Haag. Ik vertelde dat ik al lang alleen werkte en dat dat soms best eenzaam is. Hij vertelde van de oprichting van YES CF en nodigde me uit om eens te bespreken of we elkaar zouden aanvullen. Dat bleek een schot in de roos!

Hoe is het om te werken bij YES CF?

Geweldig! Ik kan me focussen op de elementen waar ik goed in ben en heb meerdere collega’s die op de andere gebieden hun talent hebben ontwikkeld.

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

Met vrienden op stap. Naar concerten, theater en lekker uit eten.

Wat is je guilty pleasure?

Science fiction boeken lezen. Inmiddels op een e-reader. En navigeren in een rally team, dat is leuk, al ben ik nog een beginner.

Wat staat er bovenaan jouw bucketlist?

Een zomer doorbrengen in en om Seattle, met oude vrienden die daar al heel lang wonen.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?

Dan hoop ik te genieten van mijn oude dag, want tegen die tijd denk ik wel met pensioen te zijn.

Wat is jouw geheime talent?

Koken. Er zijn mensen die zeggen dat ik dat best aardig doe. En dan samen aan tafel, want samen eten is een van de mooiste sociale bezigheden!

Wat heb je altijd al willen leren?

Een muziekinstrument bespelen. Als kind speelde ik viool, later probeerde ik gitaar te spelen.

Is er nog iets wat je wilt vertellen, maar waar niet naar gevraagd is?

De financiering van ondernemingen verschuift langzaam van de grootbanken naar een breed gezelschap aan alternatieve financiers. Die markt kan de groei bijna niet aan. De bekendste vormen zijn lease van allerlei activa en factoring van vorderingen. En voor financiering van vastgoed is inmiddels ook een flink aanbod. Voor andere financieringsbehoeften, met name voor snelgroeiende ondernemingen, zijn nog minder oplossingen ontwikkeld. Ik hoop dat YES kan bijdragen daar een oplossing voor te ontwikkelen.

Meer lezen over Josip? Profiel Josip

Voor meer informatie over een carrière bij YES Corporate Finance, zie ook Werken bij YES Corporate Finance of neem contact op met Arjan Boonekamp