Overnames

Van der Lee uit Delft verkocht aan Transports Vervaeke (België)

By 29 januari 2017december 13th, 2021No Comments

van der leevervaeke

 

“Ik heb grote bewondering voor de wijze waarop YES Corporate Finance ons heeft begeleid”

YES Corporate Finance heeft de drie aandeelhouders van internationaal transportbedrijf Van der Lee uit Delft succesvol begeleid bij de verkoop van Holding Van der Lee International B.V. (“Van der Lee”) aan Transports Vervaeke N.V. uit België (“Vervaeke”).

Van der Lee
Van der Lee is een familiebedrijf met bijna 100 jaar ervaring in zowel nationaal als internationaal transport van gevaarlijke (ADR) en ongevaarlijke vloeibare bulkgoederen. Vanuit het hoofdkantoor in Delft worden 7 locaties in Nederland, België en Duitsland aangestuurd. De onderneming, met ruim 350 medewerkers en circa 750 trekkers, tankopleggers, vrachtwagens en mobiele kranen, is marktleider in haar segment in Nederland en nummer 3 in Benelux in het vervoer van gevaarlijke stoffen. Tot haar klantenkring kan worden gerekend o.a. AKZO Nobel, Van Gansewinkel, Bayer en Brenntag. Meer informatie over Van der Lee

Van der Lee is in 1919 opgericht door Leendert van der Lee (senior). Vanaf 1988 hebben Frans van der Lee, Ruud van der Lee en Rob van der Lee het familiebedrijf overgenomen en uitgebouwd tot een zeer succesvolle en winstgevende onderneming met circa € 50 mln omzet en € 8 mln EBITDA. Wegens gebrek aan opvolging hebben de drie DGA’s besloten YES Corporate Finance te vragen de verkoop te begeleiden.

Vervaeke
Vervaeke is opgericht in 1935 en is gezeteld in Zellik nabij Brussel. De onderneming is de Belgische marktleider in tanktransport binnen de chemische- en petroleumsector. Zij heeft circa 1000 trekkers en tankopleggers (allen ADR goedgekeurd) met 5 vestigingen in Zellik, Spiere, Seneffe, Luxemburg en Rijsel (Frankrijk) en ruim 500 medewerkers. Circa 80% van de omzet is chemie en 20% wordt gebruikt voor het distribueren van brandstoffen. Meer informatie over Vervaeke

Rol YES Corporate Finance
YES Corporate Finance heeft Van der Lee intensief begeleid en geadviseerd in een competitief verkoopproces. YES CF heeft de volgende zaken met succes uitgevoerd:

  • De voorbereidingen op het verkoopproces
  • Het opstellen van het informatie memorandum
  • Het zoeken en selecteren naar de passende koper
  • Het uitwerken van de dealstructuur en waardering
  • De coördinatie van het boekenonderzoek
  • Het voeren van de onderhandelingen over verkoopprijs & bijbehorende voorwaarden inclusief de transactiedocumentatie.

Ruud van der Lee (verkoper):
“Ik heb grote bewondering voor de wijze waarop Arjan Boonekamp en Joris van Rijn van YES Corporate Finance ons hebben begeleid bij de verkoop van onze aandelen. Hun zeer grote netwerk, de directe aanpak, de korte lijnen (er was altijd iemand beschikbaar) en hun betrokkenheid maakten hen een betrouwbare partner in de verkoop”.

Rob van der Lee (verkoper):
“YES CF heeft de gehele transactie van de verkoop van Transportbedrijf Van der Lee aan Vervaeke uit België vakkundig en met veel inzet begeleid en voltooid. Een familiebedrijf als Van der Lee waarbij emoties een belangrijke rol spelen is door Arjan en Joris op waarde ingeschat. Daarom wil ik hen bedanken voor de fijne samenwerking en het behaalde resultaat”.

Hoogtepunten van de transactie:

  • Familiebedrijf Van der Lee, de Nederlandse marktleider in bulktransport van gevaarlijke stoffen (ADR), is succesvol verkocht aan Transports Vervaeke, Belgisch markleider
  • Drie DGA’s verkopen hun aandeel (100%) in Van der Lee, waarmee de continuïteit van een bijna 100 jarig familiebedrijf en haar 350 werknemers wordt gewaarborgd
  • YES Corporate Finance heeft als M&A adviseur de aandeelhouders van Van der Lee en de onderneming begeleid bij deze succesvolle verkoop aan het Belgische Vervaeke.

Klik hier voor meer voorbeelden van succesvolle transacties.

Meer informatie:

tank deal

Arjan Boonekamp
Partner
+31 6 8127 1573
boonekamp@yescf.nl

YES Corporate Finance