Overnames

Jacques Boonekamp verkoopt zijn aandelen in Drankengroothandel Boonekamp

By 24 oktober 2016december 13th, 2021No Comments

“De verkoop van aandelen binnen een familie kan een emotioneel proces zijn”

YES Corporate Finance heeft Jacques Boonekamp (“J. Boonekamp”) succesvol begeleid bij de verkoop van zijn aandelen in Drankengroothandel Boonekamp.

Drankengroothandel Boonekamp (www.boonekamp.nl) is een commercieel bezorgende drankengroothandel en partner voor horeca, sportverenigingen, (bedrijfs-)kantines, bij evenementen en andere grootverbruikers. Vanaf Leiden worden in een straal van circa 60 kilometer de distributie en activiteiten uitgevoerd door Drankengroothandel Boonekamp. Met een volledig kwaliteitsassortiment en een toegewijde logistieke dienstverlening, bezorgt de onderneming dranken, zoetwaren en non-food. Drankengroothandel Boonekamp is ook sterk op het gebied van evenementen, evenementenmaterialen, koffie en wijnen.

Drankengroothandel Boonekamp is ontstaan uit Dranken en Wijnhandel Boonekamp, een onderneming die in de zeventiger jaren vijf slijterijen en delicatessenzaken exploiteerde. De leiding van Dranken en Wijnhandel Boonekamp was in handen van Jacques Boonekamp. Rond 1980 zocht de onderneming naar een betere inkoopkracht voor bieren en fris. Als gevolg hiervan is een groothandel met een distributieovereenkomst met Grolsch overgenomen. Jacques betrok zijn broer Aad bij deze overname en samen richtten zij in 1980 Drankengroothandel Boonekamp op. Sabine Boonekamp (“S. Boonekamp”) is sinds 2010 zowel onderdeel van de directie als medeaandeelhouder.

Hoogtepunten van de transactie:
• J. Boonekamp verkoopt zijn aandelen aan mede aandeelhouder S. Boonekamp
• YES Corporate Finance heeft J. Boonekamp geadviseerd bij de verkoop

Jacques Boonekamp (verkoper):
“De verkoop van aandelen binnen een familie kan een emotioneel proces zijn. Aan het eind van dit traject werd Joris van Rijn bij dit proces betrokken en binnen 3 maanden was de transactie succesvol afgerond. Ik ben tevreden met het resultaat en YES Corporate Finance is zeker aan te bevelen zowel binnen familie overnames als daarbuiten”.

Rol YES Corporate Finance
YES Corporate Finance heeft J. Boonekamp begeleid tijdens de verkoop van zijn aandelen in Drankengroothandel Boonekamp en heeft geadviseerd bij onder andere de dealstructuur en documentatie.

Klik hier voor meer voorbeelden van succesvolle transacties.