M&A voor ondernemingen in het Midden- en Grootbedrijf

M&A: Bij ons kunt u rekenen op de inzet van toegewijde experts

Een M&A verkoop transactie is voor de meeste ondernemers een once in a lifetime gebeurtenis. Dit is vaak een langdurig en emotioneel proces. Wij houden u nauw betrokken en ontzorgen u, zodat u alle aandacht kunt blijven besteden aan uw bedrijf.

U kunt meerdere redenen hebben voor de verkoop van uw bedrijf. Veel genoemde redenen zijn: de noodzaak of wens tot opvolging buiten de familie, de wens tot groei of uitbreiding, of zoeken naar financiële zekerheid. Een belangrijke zaak is natuurlijk een goede prijs. Er zijn echter meer belangrijke zaken, zoals dealstructuur. Denk hierbij aan wat u ontvangt in cash en hoeveel in de vorm van bijvoorbeeld een vendor loan, waar hierbij ook milestones aan zijn verbonden. Andere zaken die kunnen spelen zijn, hoe lang u moet aanblijven als directeur, of de integratie van uw onderneming, met bijbehorende strategiewijzigingen, in een nieuwe moedermaatschappij. Daarom wilt u tijdens het gehele traject optimaal ondersteund worden. Wij spelen daarop in. Bij ons kunt u rekenen op de inzet van een groot team toegewijde experts die glashelder met u communiceert.

Heeft u juist de ambitie om te groeien door middel van M&A, dan is het van belang dat u deskundig wordt bijgestaan. Dit omvat het zoeken naar passende targets als van het goed uitvoeren van de deal tegen de juiste prijs, dealstructuur en voorwaarden. YES Corporate Finance heeft een uitgebreid en internationaal netwerk, waardoor ook cross-border M&A transacties binnen ons bereik liggen.

Neem contact met ons op

Waarom hebben klanten vertrouwen in ons?

  • Een gedegen aanpak en een no-nonsense mentaliteit
  • Onafhankelijk advies
  • Korte lijnen: één van de partners is van begin tot eind uw persoonlijke aanspreekpunt
  • Ownership: wij voelen ons mede-eigenaar van uw vraagstuk
  • Iedere partner heeft meer dan 15 jaar ervaring en kennis van financiering én overnames. Deze combinatie is belangrijk om succesvol te kunnen zijn
  • Zeer groot netwerk, waardoor wij unieke verbindingen voor u kunnen leggen in binnen- en buitenland
  • Samenwerking met ABN AMRO Bank bij overnames in het MKB-segment

Expertise van YES CF

YES Corporate Finance (YES CF) is zeer ervaren in het begeleiden van fusies en overnames (Mergers & Acquisitions, M&A advisory) met meer dan 100 jaar gezamenlijke transactie ervaring. Wij zijn onder andere actief geweest als overname adviseur, bankier, private equity investeerder en consultant. Deze rollen zijn vervuld bij ABN AMRO Bank, ICP Corporate Finance, PwC, Rabobank,  ING Bank en KMPG Corporate Finance. YES CF heeft een groot netwerk van (internationale) financiers en private equity/venture capital investeerders. Daarnaast hebben wij, o.a. door onze samenwerking met ABN AMRO en middels ons internationale AICA netwerk in 40 landen met meer dan 60 kantoren, toegang tot een groot aantal strategische partijen. Dit netwerk, in combinatie met onze sectorkennis en ervaring in M&A, maakt ons tot specialist in overnames.

Neem contact met ons op

Maak kennis met één van onze specialisten.

Arjan Boonekamp

Managing partner

Guido Emanuels

Managing partner

Enkele voorbeelden van succesvolle verkopen

A1 Electronics

A1 Electronics

27 maart 2024

Schotpoort Logistics

Schotpoort Logistics

23 februari 2024

De Comafin Groep

De Comafin Groep

4 december 2023

CAH-Infra

CAH-Infra

16 oktober 2023

Recent nieuws

27 maart 2024

A1 Electronics sluit zich aan bij Metis Group

12 maart 2024

Sectorrapport Consumer & Retail

12 maart 2024

YES CF verwelkomt nieuwe Junior Analist Luuk van Leeuwen

23 februari 2024

Schotpoort Logistics uit Eerbeek verkocht aan Duits transportbedrijf Duvenbeck (Waterland Private Equity)