OvernamesGroeifinanciering

Management buy-out bij Laméris Ootech

By 3 juni 2021mei 4th, 2023No Comments

YES Corporate Finance adviseerde Gerald Klein Woolthuis bij de Management Buy-Out (MBO) van Laméris Ootech B.V. (hierna “Laméris”).

Producten - Oogheelkunde | Laméris

Laméris is een handelsonderneming gespecialiseerd in oogheelkundige praktijkinrichtingen, apparatuur en disposables voor Operatie Kamers, diagnostische instrumenten en innovaties. Laméris is gespecialiseerd in het leveren van apparaten en systemen voor de volgende 3 categorieën: Diagnostiek, Surgical en KNO (Keel-Neus-Oor). Meer info: www.lameris-group.nl

Laméris was één van de deelnemingen van “Bestebreurtje”, een holding met meerdere belangen in bedrijven actief op het gebied van optiek en oogheelkunde. De MBO is er op gericht om Laméris als zelfstandige entiteit voort te zetten.

Directeur Gerald Klein Woolthuis geeft al 15 jaar leiding aan Laméris en heeft zijn minderheidsbelang in deze MBO kunnen uitbreiden naar een meerderheidsbelang, waarbij tevens het managementteam een minderheidsbelang in de onderneming heeft verkregen.

Gerald Klein Woolthuis over samenwerking met YES CF:

“Voor mij was de gerealiseerd MBO een zeer intensief en spannend traject. Het was voor mij dan ook heel prettig en comfortabel om YES Corporate Finance aan mijn zijde te hebben. Zij hebben mij op een zeer professionele en plezierige manier begeleid en geadviseerd. Mede hierdoor hebben we gezamenlijk deze MBO op een fantastische wijze kunnen afronden.”

Rol YES Corporate Finance:

YES Corporate Finance heeft Gerald Klein Woolthuis begeleid tijdens de MBO van Laméris. De werkzaamheden zijn uitgevoerd in 2 fases:

Fase 1: Opstellen, bespreken en ondertekenen LOI:

  • Oriënterende financiële MBO analyse
  • Oriënterende gesprekken met de bank
  • Het opstellen, (voor)bespreken en onderhandelen met verkoper en haar adviseurs

Fase 2: Werkzaamheden gericht op het aantrekken van een overname financiering

  • Opstellen van een Financieel Forecast model (W&V, Balans, Kasstroom)
  • Opstellen van een financieringsmemorandum, ten behoeve van de bank
  • Voeren van gesprekken met banken
  • Beoordelen aanbiedingen en keuze van de bankier
  • Ondersteunen bij voeren van gesprekken met MT leden / mogelijke participanten en bij het structureren van de transactie met management
  • Ondersteunen bij het opstellen, beoordelen en afronden van transactie documenten (o.a. koopovereenkomst, aandeelhoudersovereenkomst, managementovereenkomst, wijziging statuten, huurovereenkomst en evt. andere supportafspraken, financieringsovereenkomst)
  • Closing en afronding van de Transactie bij de notaris

Klik hier voor meer voorbeelden van succesvolle transacties.

Kom in contact met het deal team
Partner

Guido Emanuels

Guido Emanuels (1966) is partner bij YES Corporate Finance. Guido heeft meer dan 25 jaar ervaring in M&A en financiële advisering. Hij heeft een achtergrond van 27 jaar binnen PwC en is sinds 2018 zelfstandig CF adviseur. Als CF adviseur heeft Guido aan meer dan 50 (inter)nationale transacties leiding gegeven of is hij daar nauw bij betrokken geweest. Hij heeft specifieke sector ervaring in agri-food, business services, bouw & constructie en startups, met een duidelijke focus op familiebedrijven en DGA’s.

Contact
M: +31 6 2024 0533
E: emanuels@yescf.nl

Analist

Eric Koelmans

Eric Koelmans (1994) is in 2019 begonnen als analist bij YES Corporate Finance. Hij heeft zijn Bachelor Economie en Bedrijfskunde met specialisatie Financiering & Organisatie behaald aan de Universiteit van Amsterdam. Aansluitend heeft hij een Master Corporate Finance afgerond. Eric heeft ervaring opgedaan tijdens een stage bij YES Corporate Finance na het behalen van zijn Bachelor in 2018.

Contact
M: +31 6 2442 8443
E: koelmans@yescf.nl

Gerelateerde deals
AIMLAND TECHNOLOGIES

AIMLAND TECHNOLOGIES

30 april 2024

Van de Water Seafood

Van de Water Seafood

18 april 2024

A1 Electronics

A1 Electronics

27 maart 2024

Schotpoort Logistics

Schotpoort Logistics

23 februari 2024