OvernamesBedrijfswaardering

Management Buy-Out CAH-Infra

By 16 oktober 2023april 23rd, 2024No Comments

Het voltooien van de management buy-out was voor mij intensief en een spannend traject. YES CF begeleidde me op een zeer professionele en aangename manier. Ook voorzagen zij me van waardevol advies. Mede dankzij hun inzet is deze MBO in een bijzonder korte tijd en in een zeer plezierige en tegelijk zakelijke sfeer afgerond. De advisering was niet alleen financieel, maar er is ook rekening gehouden met de menselijke kant van deze MBO."

Ron HartDirecteur en aandeelhouder CAH Infra

YES Corporate Finance (“YES CF”) adviseerde de aandeelhouder, Ron Hart, bij de Management Buy-Out (MBO) van CAH Infra B.V. (hierna “CAH-Infra”).

CAH-Infra is een advies- en ingenieursbureau voor de civiele techniek. CAH-Infra bestaat uit een enthousiast team met een brede expertise die klaarstaat te adviseren en te ondersteunen bij civieltechnische projecten. Vanuit de diverse achtergronden van de teamleden is er een brede kennis opgebouwd. Meer info: https://www.cah-infra.nl/over-ons

Rol YES Corporate Finance:

YES Corporate Finance heeft Ron Hart begeleid tijdens de MBO van CAH-Infra. De werkzaamheden zijn uitgevoerd in 2 fases:

Fase 1: Waardebepaling:

  • Analyseren van de aangeleverde (financiële) documenten
  • Beoordelen van de financiële forecast
  • Het opstellen van een (intern) waarderingsrapport
  • Oriënterende MBO analyse vanuit verkopersperspectief

Fase 2: Opstellen, bespreken en ondertekenen koopovereenkomst:

  • Het opstellen, (voor)bespreken en onderhandelen met de manager (koper) en zijn adviseurs
  • Beoordelen van de bieding van de manager
  • Ondersteunen bij het voeren van de gesprekken met de koper, de onderhandelingen en bij het structureren van de transactie
  • Ondersteunen bij het opstellen, beoordelen en afronden van de transactiedocumenten (o.a. koopovereenkomst, aandeelhoudersovereenkomst, managementovereenkomst, andere afspraken en de financieringsovereenkomst)
  • Closing en afronding van de Transactie bij de notaris
Managing Partner

Arjan Boonekamp

Arjan Boonekamp (1970) is managing partner bij YES Corporate Finance en heeft meer dan 20 jaar corporate finance ervaring, waaronder ruime ervaring met de verkoop van MKB-bedrijven, fusies & overnames en (groei)financiering. Arjan is een ervaren dealmaker in de Mid Market.

Contact
M: +31 6 8127 1573
E: boonekamp@yescf.nl

Recente deals
AIMLAND TECHNOLOGIES

AIMLAND TECHNOLOGIES

30 april 2024

Van de Water Seafood

Van de Water Seafood

18 april 2024

A1 Electronics

A1 Electronics

27 maart 2024

Schotpoort Logistics

Schotpoort Logistics

23 februari 2024