Overnames

Management Buy-Out van Tchai succesvol afgerond

By 18 april 2017december 13th, 2021No Comments

YES Corporate Finance heeft de aandeelhouders van familiebedrijf Tchai succesvol geadviseerd bij de aandelentransactie van de tweede generatie naar de derde generatie.

Tchai is een in Ridderkerk gevestigd familiebedrijf gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en realiseren van productpresentaties en winkelinterieur. Vanaf de oprichting door Jan Tchai in 1961 (1e generatie) in Overschie, heeft het bedrijf zich gespecialiseerd in de productie van etalage materialen. Vanaf de toetreding van de broers Ken Tchai en Ed Tchai heeft de onderneming het totaalconcept geïntroduceerd waarbij Tchai haar dienstverlening uitbreide met de design en installatie van winkelinterieur. Vanaf 2010 zijn Edward Tchai en Kim Tchai toegetreden tot het management, die YES Corporate Finance hebben ingeschakeld voor de koop van de aandelen.

De huidige dienstverlening van Tchai bestaat uit:

  • Het design van strategische concepten
  • Het creëren, ontwikkelen, produceren en installeren van merk- en productpresentaties
  • Het creëren, ontwikkelen, produceren en installeren van winkelinterieurs en flagshipstores

Tchai voert bovenstaande werkzaamheden uit voor circa 75 klanten. Tot de vaste klantenkring kan worden gerekend: Nike, Samsung en Dobotex, bekend van onder andere Puma en Tommy Hilfiger. Voorbeelden van succesvolle, recente projecten zijn flagshipstores voor DHL, shop-in-shops voor Samsung en de opening van brandstores voor Iittala in Amsterdam en Helsinki.

Rol YES Corporate Finance
YES Corporate Finance heeft Edward en Kim Tchai intensief begeleid bij de overname van de aandelen. De volgende zaken zijn met succes uitgevoerd:

  • Gedegen financiële analyse en Informatie Memorandum ten behoeve van aantrekken bancaire financiering
  • Het zoeken en selecteren van een geschikte financier
  • Voorbereiding en begeleiding van de gesprekken en onderhandelingen met de bank en familieaandeelhouders inclusief de transactiedocumentatie
  • Uitwerking van de juiste dealstructuur

Kim Tchai (Managing Director en aandeelhouder):
“Het heeft bloed zweet en tranen gekost maar zonder de hulp van Joris (YES CF) hadden we de deal niet kunnen closen. We zijn een goed team samen. Bedankt voor de professionele begeleiding”.

Hoogtepunten van de transactie:

  • Derde generatie heeft haar aandelenbelang in Tchai uitgebreid
  • YES Corporate Finance heeft als adviseur de aandeelhouders van Tchai begeleid bij de succesvolle aandelenoverdracht

Klik hier voor meer voorbeelden van succesvolle transacties.