Overnames

Meewerkstage bij YES Corporate Finance

By 25 september 2019juli 20th, 2020No Comments

Overweeg je om bij YES Corporate Finance (“YES CF”) stage te gaan lopen? Dan zul je vast benieuwd zijn hoe het is om deel uit te maken van het team. Ik zal proberen je hier een beeld van te geven.

Mijn naam is Romy Hurkmans en ik heb van april t/m september 2019 stage gelopen bij YES CF. Toen ik begon aan de Master Finance aan de Universiteit van Tilburg wilde ik vóór mijn afstuderen nog graag praktijkervaring opdoen in de M&A branche. De M&A wereld heeft mij gedurende de studie het meest geïnteresseerd dus een stage leek mij de ultieme mogelijkheid om te kijken of dit ook écht iets voor mij is.

Mijn oog viel al snel op YES CF. Op de website zag ik dat het een jong en niet al te groot team was, hier was ik naar op zoek. Ik besloot om Arjan (de Managing Partner) een belletje te geven. Samen hadden we de optie besproken om ook mijn master thesis voor het bedrijf te schrijven. Bij gebrek aan een interessant onderwerp voor zowel YES CF als de universiteit heb ik echter gekozen om dit niet te combineren. Na mijn sollicitatiegesprek kreeg ik snel te horen dat ik was aangenomen. Van april t/m september zou ik 4 dagen in de week stage lopen en de woensdag besteden aan het schrijven van mijn master thesis.

Bij de start in april werd ik welkom ontvangen door mijn collega’s. Meestal zijn er 5 à 6 collega’s aanwezig op kantoor, waarmee je samen luncht en op vrijdagmiddag na borrelt. Wanneer er gewerkt wordt, heerst er een rustige sfeer. Met name voor deadlines is het fijn om gefocust aan het werk te kunnen zijn.

Direct werd ik betrokken bij verschillende projecten. Zo mocht ik in mijn eerste week al mee naar een potentiële klant! Als stagiair valt onder je takenpakket o.a.:

  • het schrijven van maandelijkse rapportages voor klanten,
  • het maken van bedrijfs- en marktanalyses,
  • het maken van presentaties/pitches
  • het assisteren bij het schrijven van een teaser of IM, en
  • het assisteren bij financierings- en waarderingsvraagstukken.

De 6 maanden zijn voorbij gevlogen! Ik heb tijdens mijn stage een goed beeld kunnen vormen van wat er komt kijken bij M&A en groeifinanciering. Wat ik met name gemerkt heb is dat het team openstaat voor stagiair(e)s en ze de moeite nemen om je iets te leren. Een echte aanrader dus!