Mezzanine financiering voor Midden- en Grootbedrijven

Mezzanine financiering bij YES Corporate Finance

Breidt u uw activiteiten uit? Of doet u een grote investering of een overname? Dan kan het zijn dat u een financiering nodig heeft. Traditionele banken zijn de laatste jaren steeds terughoudender geworden, waardoor ze vaak niet in de gehele kredietbehoefte kunnen voorzien. In dat geval kan een mezzanine financiering uitkomst bieden. Een mezzanine financiering is een achtergestelde lening waar minder voorwaarden aan zijn verbonden dan een bancaire financiering.

Met name voor ondernemingen die een snelle groei doormaken en grote investeringen nodig hebben, is het aantrekken van een mezzanine financiering van toepassing. Voor banken zijn dit soort bedrijven (vaak) te risicovol, waardoor ze de financiering ofwel niet willen verlenen, of daar hele strenge voorwaarden aan verbinden. Heeft uw onderneming een financiering nodig en denkt u dat dit lastig bancair financierbaar is? Wij kunnen dan uitkomst bieden.

Bij het aantrekken van een mezzanine financiering is het van belang dat u goed bent voorbereid. Een helder business plan en een uitgebreid financieringsmemorandum vergroten uw kansen op het overtuigen van een potentiële financiers.

YES CF heeft jarenlange ervaring met het aantrekken van zowel bancaire financieringen als mezzanine financieringen, waardoor we u uitstekend kunnen bijstaan. Wij zorgen ervoor dat voor uw onderneming de juiste financiering wordt aangetrokken, met de beste voorwaarden. 

Neem contact met ons op

Waarom hebben klanten vertrouwen in ons?

  • Een gedegen aanpak en een no-nonsense mentaliteit
  • Onafhankelijk advies
  • Korte lijnen: één van de partners is van begin tot eind uw persoonlijke aanspreekpunt
  • Ownership: wij voelen ons mede-eigenaar van uw vraagstuk
  • Iedere partner heeft meer dan 15 jaar ervaring en kennis van financiering én overnames. Deze combinatie is belangrijk om succesvol te kunnen zijn
  • Zeer groot netwerk, waardoor wij unieke verbindingen voor u kunnen leggen in binnen- en buitenland
  • Samenwerking met ABN AMRO Bank bij overnames in het MKB-segment

Expertise van YES CF

YES Corporate Finance (YES CF) is zeer ervaren in het aantrekken van (mezzanine) financieringen, waarbij de onderneming gezamenlijk meer dan 100 jaar transactie ervaring heeft. Wij zijn onder andere actief geweest als bankier, professional in private equity, interim CFO en controller. Deze rollen zijn vervuld bij ABN AMRO Bank, Rabobank, ICP Corporate Finance, Capital-C Ventures en VRTwee Corporate Finance. YES CF heeft een groot netwerk van (internationale) banken, schuldfondsen (debt funds), mezzanine fondsen (achtergestelde leningen), factoringmaatschappijen en andere typen (private equity) investeerders. Dit netwerk, in combinatie met onze kennis en ervaring, maakt ons experts in het aantrekken van (o.a.) een mezzanine financiering met de meest gunstige voorwaarden.

Maak kennis met één van onze specialisten.

Arjan Boonekamp

Managing partner

Vincent Hafkamp

Managing partner

Succesvolle financieringen

Aqualiner

Aqualiner

8 februari 2024

Arcola (Golden Naturals)

Arcola (Golden Naturals)

7 november 2023

Arcola (Straatweg)

Arcola (Straatweg)

25 oktober 2023

Value Enhancement Partners

Value Enhancement Partners

3 juli 2023

Recent nieuws

17 mei 2024

Geslaagde internationale partner (AICA) bijeenkomst in Bangkok

30 april 2024

Inkoop eigen aandelen door AIMLAND TECHNOLOGIES

18 april 2024

Van de Water Seafood sluit een strategische samenwerking met Krijn Verwijs

27 maart 2024

A1 Electronics sluit zich aan bij Metis Group