Groeifinanciering

Plugwise haalt nieuwe financiering binnen

By 23 februari 2017december 13th, 2021No Comments

qupit doorzic
plugwise doorz

“YES Corporate Finance heeft ervoor gezorgd dat ik niet alleen bezig hoefde te zijn met financiering”

YES Corporate Finance heeft Plugwise BV succesvol geadviseerd bij een recente financieringsronde. De nieuwe financieringsfaciliteit van ING Bank voorziet in de werkkapitaalbehoefte van deze sterk groeiende onderneming.

Plugwise BV is een in Sassenheim gevestigde ontwerper, ontwikkelaar en producent van draadloze energiemanagement- en controlesystemen en slimme verwarmingsoplossingen. Met een uitgekiend assortiment aan slimme producten en systemen krijgen gebruikers actueel en nauwkeurig inzicht in en controle over hun energieverbruik, waarmee zij comfort kunnen verhogen en energie kunnen besparen. De onderneming beschikt over een ambitieus en innovatief R&D-programma en een goed gevulde innovatieportefeuille, waardoor elk kwartaal minstens één productintroductie wordt gedaan.

Sinds 2016 beschikt Plugwise over twee separate merken/productlijnen die zich elk richten op verschillende marktsegmenten, te weten:

  • Plugwise: energie meet- en regelsystemen (elektra en gas)
  • Qupit: slimme klimaatsystemen

Als meest belangrijke producten ziet Plugwise thans:

  • Anna: slimme thermostaat (ketel onafhankelijk)
  • Adam: cv monitoring (voor OpenTherm ketels)
  • Qloud: cloud oplossing om cv installaties optimaal te kunnen onderhouden
  • Plug: meten en schakelen van apparatuur en verlichting

Plugwise biedt het assortiment aan in Europa, Azië en Noord- en Zuid-Amerika. De klanten worden bediend vanuit de hoofdvestiging in Sassenheim en nevenvestigingen in Japan en Australië. Afnemers zijn voornamelijk installateurs, architecten, bouwbedrijven, woningbouwcorporaties, telecombedrijven en energiemaatschappijen.

Rol YES Corporate Finance
YES Corporate Finance heeft Plugwise intensief begeleid tijdens alle aspecten van de transactie. Hieronder valt onder andere het opstellen van het financieringsmemorandum, de doorberekening van plannen en prognoses, het selecteren van een geschikte bankfaciliteit en het bepalen en uitwerken van de dealstructuur.

Norbert Vroege, (CEO en oprichter van Plugwise):
“Alleen is maar alleen. Dat is van toepassing op de groei van Plugwise, waarbij ik in 2007 alleen startte maar nu met meer dan 30 collega’s werk aan het succes van ons bedrijf. Dit is ook van toepassing op het vinden en realiseren van een financiering. YES Corporate Finance zorgde ervoor dat ik niet “alleen” bezig hoefde te zijn met financiering”.

Hoogtepunten van de transactie:

  • Plugwise, een innovatieve ontwikkelaar en producent van draadloze energiemanagement- en controlesystemen, wordt gefinancierd door ING Bank
  • Deze financiering stelt Plugwise in staat haar groeidoelstellingen te realiseren
  • YES Corporate Finance heeft Plugwise succesvol geadviseerd bij deze financieringsronde

Klik hier voor meer voorbeelden van succesvolle transacties.