Overnames

Pure & Original vindt nieuwe buy-in manager

By 28 februari 2019december 13th, 2021No Comments

“De professionaliteit, snelheid en flexibiliteit die je in dit soort processen nodig hebt is precies waarin het team van YES Corporate Finance je de perfecte support geeft!”

YES Corporate Finance adviseerde Friso Brandsma bij de MBI van Pure & Original

Pure & Original B.V. (“P&O”) is een innovatief high-end Nederlands verfmerk, gemaakt in België dat wereldwijd wordt verkocht.

De onderneming is in 2006 opgericht door Erwin Floor. P&O levert hoogwaardige verven met een intense kleurbeleving, luxueuze en hoge aaibaarheidsfactor. Uiteenlopend van uiterst ecologisch verantwoorde soorten minerale verven tot hyper afwasbare muurverven en hoogwaardige lakken. Dit alles water gedragen en gekleurd met minerale en organische pigmenten waarmee P&O haar verantwoordelijkheid neemt jegens mens en milieu. Het merk biedt een breed assortiment van binnen en buiten muurverf, lakken, vloerverf, gevelverf en specials als primer en sealer. De bekendste artikelen zijn de Fresco kalkverf, Classico krijtverf en Marrakech Walls.

De verf wordt geleverd wereldwijd geleverd via 220 speciaalzaken en professionele vak schilders in meer dan 15 landen. Daarnaast levert P&O ook stoffen en raamdecoratie.

https://www.pure-original.nl/
https://www.youtube.com/user/pureandoriginal

YES Corporate Finance heeft Friso Brandsma, voorheen Regiomanager bij BMN Nederland en onderdeel van CRH, begeleid bij de gedeeltelijke inkoop in P&O. Erwin Floor houdt de meerderheid van aandelen en blijft directeur.


Friso Brandsma:
“De professionaliteit, snelheid en flexibiliteit die je in dit soort processen nodig hebt is precies waarin het team van YES Corporate Finance je de perfecte support geeft!”

Rol YES Corporate Finance
YES Corporate Finance heeft Friso Brandsma begeleid tijdens de management buy-in van P&O en heeft geadviseerd bij onder andere de dealstructuur, de onderhandelingen en documentatie.

Hoogtepunten van de transactie:
• Erwin Floor verkoopt een deel van zijn aandelen aan Friso Brandsma
• YES Corporate Finance heeft Friso Brandsma geadviseerd bij de aankoop van aandelen

Klik hier voor meer voorbeelden van succesvolle transacties.

Meer informatie:

Arjan Boonekamp
Managing Partner
+31 6 8127 1573
boonekamp@yescf.nl
\

YES Corporate Finance