Overnames

Retail dataverzamelaar Datlinq verkocht aan Roamler

By 28 mei 2021december 13th, 2021No Comments

YES Corporate Finance heeft de aandeelhouders van Datlinq succesvol begeleid bij de verkoop van de aandelen aan Roamler. Het huidige management verkoopt haar aandelen waarbij Marco van den Ouden zal aanblijven als Managing Director van Datlinq.

 

Over Datlinq

Datlinq biedt een online data- en insights platform voor leveranciers van eten en drinken in de foodservice markt. Data Outlet, het data platform, bevat inmiddels meer dan 3 miljoen Europese Horeca outlet profielen. Vanuit online- en offline data stelt Datlinq Artificial Intelligence (AI) verrijkte profielen samen, die bij uitstek geschikt zijn voor data gedreven sales en database-onderhoud.  Het insights platform wordt onder de naam Market Monitor op de markt gebracht, in een suite bestaande uit Outlet Monitor, Distribution Monitor en Shopper Monitor. Deze producten geven klanten inzichten in de marktontwikkeling, merk prestaties en consumentengedrag. Meer info over Datlinq: www.Datlinq.com

Peter Liesting (Directeur-grootaandeelhouder Datlinq, verkoper):

“Als een ondernemer zijn aandelen verkoopt is dat best een emotioneel en intensief moment. Het is dan heel prettig als je professionele hulp hebt tijdens de verschillende fasen. Het vertrouwen en de spiegel die YES biedt, is voor iedere ondernemer aan te raden. Ze nemen daarbij veel werk uit handen die je er tijdens het proces niet eenvoudig bij kan doen.”

Rol YES Corporate Finance:

YES Corporate Finance heeft Datlinq intensief begeleid bij de verkoop van aandelen aan Roamler. De volgende zaken zijn met succes uitgevoerd:

  • Het opstellen van het informatie memorandum met bijbehorend uitgebreid financieel model
  • Het uitwerken van de dealstructuur
  • De coördinatie van het boekenonderzoek
  • Het voeren van de onderhandelingen over de deal en de -structuur, inclusief het
    koop-/verkoopcontract

Over Roamler:

Roamler is een Europese leider in crowd-supported bedrijfsoplossingen en werd bijna 10 jaar geleden door Nederlandse ondernemers opgericht. Het bedrijf heeft een leidende positie in de retail verworven en bedient klanten als Unilever, P&G en Red Bull met een community van mobiele gebruikers die geld verdienen met het uitvoeren van taken in winkels. Roamler wordt ondersteund door investeerder Endeit Capital, SmartFin en Achmea Innovation Fund.

Roamler: www.Roamler.com

Unieke combinatie

Datlinq heeft in de loop van de jaren een van de grootste databases van out-of-home-locaties in Europa opgebouwd, dankzij een combinatie van gegevens die afkomstig zijn van verschillende bronnen, waaronder check-ins en recensies van consumenten. Deze gegevens worden nu verrijkt met miljoenen offline inzichten, afkomstig van de Roamler-community in heel Europa. Door de krachten te bundelen zijn de twee Nederlandse bedrijven niet alleen in staat fabrikanten te helpen bij het introduceren van hun merken op de juiste locaties, maar kunnen ze dankzij Roamler ook FMCG’s (producenten van Fast Moving Consumer Goods) in staat stellen te volgen hoe hun producten, op iedere locatie, aangeboden worden aan consumenten.

NB. De transactie is afgerond in maart.

 

Kom in contact met het deal team
Associate

Eric Koelmans

Eric Koelmans (1994) is in 2019 begonnen als analist bij YES Corporate Finance. Hij heeft zijn Bachelor Economie en Bedrijfskunde met specialisatie Financiering & Organisatie behaald aan de Universiteit van Amsterdam. Aansluitend heeft hij een Master Corporate Finance afgerond. Eric heeft ervaring opgedaan tijdens een stage bij YES Corporate Finance na het behalen van zijn Bachelor in 2018.

Contact
M: +31 6 2442 8443
E: koelmans@yescf.nl

Gerelateerde deals
AIMLAND TECHNOLOGIES

AIMLAND TECHNOLOGIES

30 april 2024

Van de Water Seafood

Van de Water Seafood

18 april 2024

A1 Electronics

A1 Electronics

27 maart 2024

Schotpoort Logistics

Schotpoort Logistics

23 februari 2024