Overnames

Schotpoort Logistics uit Eerbeek verkocht aan Duits transportbedrijf Duvenbeck (Waterland Private Equity)

By 23 februari 2024februari 27th, 2024No Comments

Wij hebben een hele goede keus gemaakt om YES CF de begeleiding te laten doen. Het verkopen van een familiebedrijf gaat tijdens zo’n proces gepaard met vele emotionele momenten. Naast hun professionele expertise voelen zij dit fantastisch aan.

Fred SchotpoortSchotpoort Logistics

YES Corporate Finance (“YES CF”) heeft de drie aandeelhouders van Schotpoort Logistics (“Schotpoort”) geadviseerd bij de verkoop aan Duvenbeck, een portfoliobedrijf van Waterland Private Equity.

Over Schotpoort

In 1934 werd Schotpoort opgericht door Bartus Schotpoort en werden de eerste transporten – met paard en wagen – verzorgd voor de vele papierfabrieken in de regio. Zijn overtuiging ‘altijd naast de klant staan’ vormt nog altijd de ruggengraat van wat inmiddels Schotpoort Logistics is. Door de jaren heen heeft Schotpoort zich ontwikkeld van een traditionele transporteur tot een innovatieve 4PL logistiek dienstverlener met een constante focus op het optimaliseren van logistieke processen. Onder leiding van de derde generatie ‘Schotpoort’ is de onderneming uitgegroeid tot een internationale onderneming met een focus op transport, warehousing en management van de gehele logistieke keten. Meer informatie: https://schotpoortlogistics.eu/

Fred Schotpoort, Managing Director Schotpoort Logistics:

“Onder de vlag van Duvenbeck kunnen we onze logistieke oplossingen verder ontwikkelen en tegelijkertijd profiteren van de sterke marktpositie van een logistiek bedrijf dat actief is in heel Europa. Bijkomend voordeel voor beide bedrijven is dat ons dienstenportfolio in Nederland perfect past in de groeistrategie van Duvenbeck.”

Hakan Bicil, CEO van Duvenbeck:

“Met de overname van Schotpoort Logistics krijgen wij toegang tot een regio die een centrale rol speelt in de uitvoering van onze groeistrategie. Dankzij de nabijheid van de zeehavens van Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen zal Schotpoort Logistics ons in staat stellen onze logistieke import- en exportactiviteiten uit te breiden en aanvullende klantsectoren in het Verre Oosten en Europa aan te boren.”

Over Duvenbeck

Duvenbeck is een logistiek bedrijf dat internationaal opereert en het complete dienstenpakket aanbiedt. Met een jaaromzet van EUR 1,1 miljard (2023) is Duvenbeck een van de toonaangevende logistieke bedrijven in Europa met ruim 6.500 medewerkers werkzaam op 33 bedrijfslocaties in tien verschillende landen. Het bedrijf, opgericht in 1932, is een full-service logistiek bedrijf dat gespecialiseerd is in de segmenten leadlogistiek, vrachtvervoer en logistiek van derden en biedt ook crossdocking-, sequencing- en traileryard-diensten aan. Duvenbeck beschikt over een eigen wagenpark van 1.600 voertuigen en wordt voornamelijk ingezet voor het bedienen van bekende klanten in de industriële logistieke sector, waaronder de auto-, consumptiegoederen-, kunststof- en landbouwvoertuigenindustrie. Voor meer informatie: https://www.duvenbeck.de/en/

Over Waterland Private Equity

Waterland is een onafhankelijke private equity investeringsgroep die ondernemers ondersteunt bij het realiseren van hun groeiambities. Sinds de start in 1999 heeft het bedrijf geïnvesteerd in ruim 950 bedrijven. Waterland beheert momenteel ruim EUR 14 miljard aan investeringstoezeggingen. Bij Waterland werken 180 professionals. De teams zijn gevestigd in Nederland, België, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Ierland, Polen, Frankrijk, Spanje, Zwitserland, Noorwegen en Denemarken en opereren door heel Europa. Voor meer informatie: https://www.waterlandpe.com/

Rol YES Corporate Finance

YES Corporate Finance heeft de aandeelhouders van Schotpoort gedurende het verkoopproces geadviseerd en bijgestaan. De door YES CF uitgevoerde werkzaamheden zijn onder andere:

  • Het opstellen van een Informatie Memorandum
  • Zoeken naar mogelijke kopers in binnen- en buitenland
  • Coördinatie van het due diligence proces
  • Het structureren van de deal
  • Onderhandelen over verkoopprijs en voorwaarden (inclusief de LOI en SPA/koop-/verkoopovereenkomst)

De transactie is onder voorbehoud van goedkeuring door de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Bekijk meer voorbeelden van succesvolle transacties.

Bekijk transacties
Managing Partner

Arjan Boonekamp

Arjan Boonekamp (1970) is managing partner bij YES Corporate Finance en heeft meer dan 20 jaar corporate finance ervaring, waaronder ruime ervaring met de verkoop van MKB-bedrijven, fusies & overnames en (groei)financiering. Arjan is een ervaren dealmaker in de Mid Market.

Contact
M: +31 6 8127 1573
E: boonekamp@yescf.nl

Associate Director

Eric Koelmans

Eric Koelmans (1994) is in 2019 begonnen als analist bij YES Corporate Finance. Hij heeft zijn Bachelor Economie en Bedrijfskunde met specialisatie Financiering & Organisatie behaald aan de Universiteit van Amsterdam. Aansluitend heeft hij een Master Corporate Finance afgerond. Eric heeft ervaring opgedaan tijdens een stage bij YES Corporate Finance na het behalen van zijn Bachelor in 2018.

Contact
M: +31 6 2442 8443
E: koelmans@yescf.nl

Gerelateerde deals
AIMLAND TECHNOLOGIES

AIMLAND TECHNOLOGIES

30 april 2024

Van de Water Seafood

Van de Water Seafood

18 april 2024

A1 Electronics

A1 Electronics

27 maart 2024

Schotpoort Logistics

Schotpoort Logistics

23 februari 2024