Sector Software & IT Diensten

YES Corporate Finance heeft een bewezen corporate finance trackrecord in de IT sector en is hiermee een uiterst geschikte partner binnen deze sector.

Neem contact op

Sector IT

De IT-sector is voor Nederland een belangrijke en snelgroeiende branche. Het is een sector die wordt gekenmerkt door innovatie, digitalisering en een sterke focus heeft op nieuwe technologieën. De IT-sector is erg divers en omvat een breed scala aan bedrijven, van softwareontwikkelaars tot internet dienstverleners en hardware producenten.

De markt van fusies en overnames in de IT-sector in Nederland is de laatste jaren sterk gegroeid. Dit is mede te danken aan de toenemende vraag naar digitale oplossingen en de behoefte van (grote) bedrijven om hun IT-infrastructuur te verbeteren en te optimaliseren. Door middel van fusies en overnames kunnen bedrijven snel en effectief groeien en hun marktpositie versterken.

De IT-sector is een branche waarin veel jonge en innovatieve bedrijven actief zijn, wat leidt tot een hoge mate van dynamiek en verandering. Fusies en overnames kunnen hierbij een belangrijke rol spelen om de groei en ontwikkeling van deze bedrijven te ondersteunen. 

Een betrouwbare en deskundige adviseur met kennis van de markt is daarbij van belang. YES Corporate Finance kent de specifieke kenmerken van de IT-sector, begrijpt de markt en kan bijdragen aan een succesvolle transactie.

YES Corporate Finance is daarnaast betrokken geweest bij meerdere overnames in de IT-sector en heeft hiermee een succesvol trackrecord opgebouwd. Wij hebben ons hierbij altijd volledig ingezet voor het beste overnameadvies en hiermee bijgedragen aan het vinden van de juiste strategische of financiële partner. 

Bedrijven die op zoek zijn naar een geschikte overname partner of financiering, kunnen dan ook rekenen op het professionele advies van YES Corporate Finance.

Neem contact op

Sectorrapport

Benieuwd naar onze analyse en visie op de IT-sector? Lees dan nu ons sectorrapport over de sector!

Wat is mijn bedrijf waard? 

Wilt u graag een eerste schatting maken van de waarde van uw bedrijf? Ons artikel biedt u een eerste indicatie.

Publicaties en nieuws

Benieuwd naar het recente nieuws van YES Corporate Finance? Bekijk dan onze publicaties!

Klanten van YES Corporate Finance hebben vertrouwen in onze kennis van de IT-sector

Klanten hebben vertrouwen in de expertise van YES Corporate Finance in de IT-sector vanwege onze uitgebreide kennis en bewezen ervaring in deze branche. Door ons diepgaande inzicht in de specifieke uitdagingen en kansen die de IT-sector met zich meebrengt, zijn wij in staat om klanten deskundig advies en begeleiding te bieden bij fusies en overnames. Onze trackrecord van succesvolle transacties in de IT-sector versterkt het vertrouwen van onze klanten in onze capaciteiten. Met onze toewijding, hands-on aanpak en passie voor het behalen van de beste resultaten, staan wij klaar om klanten te ondersteunen bij het realiseren van succesvolle transacties in de IT-sector.

  • Gespecialiseerde kennis waardoor we de specifieke uitdagingen waar IT-bedrijven mee te maken hebben begrijpen.
  • Ruime ervaring in het begeleiden van IT-bedrijven.
  • Hands-on mentaliteit in de begeleiding van ondernemers bij de koop of verkoop van een onderneming.
  • Korte lijnen: één van de partners is van begin tot eind uw persoonlijke
    aanspreekpunt.
  • Iedere partner heeft meer dan 25 jaar ervaring en kennis van financiering én overnames. Deze combinatie is belangrijk om succesvol te kunnen zijn
  • Zeer groot netwerk, waardoor wij unieke verbindingen voor u kunnen leggen in binnen- en buitenland
  • Toegang tot de ervaring en kennis van ABN AMRO in de IT-sector.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of hebt u behoefte aan meer informatie? Onze sectorspecialisten staan voor u klaar!