Artikelen

Sectorrapport IT-sector en cybersecurity

By 15 juni 2023januari 12th, 2024No Comments

...Met de toenemende dreiging van cyberaanvallen is het cruciaal dat financiële adviseurs waakzaam blijven om de belangen van bedrijven en banken te beschermen. De alertheid in hun dienstverlening is van vitaal belang in deze snel veranderende digitale wereld."

Geachte relatie,

YES Corporate Finance (“YES CF”) is een financieel adviesbureau, gespecialiseerd in advies bij bedrijfsovernames (aankoop-, verkoop en waarderingsvraagstukken) en advies bij financieringen (bank, mezzanine en het aantrekken van groeikapitaal). Wij richten ons op middelgrote transacties. YES CF is internationaal actief en lid van AICA, een corporate finance netwerk in 40 landen. Meer informatie: YES CF netwerk.

YES CF is actief in diverse sectoren, waaronder de IT-sector. Ons kantoor inclusief ons internationale netwerk heeft in de IT-sector een goed trackrecord van succesvolle overname en financieringstransacties. Zo werden er 55 transacties afgerond in de TMT sector in 2022 (18%) op een totaal van 302 transacties binnen AICA.

Gezien de variëteit aan sub sectoren in de IT-sector, hebben wij voor deze rapportage de cybersecurity sub sector uitgelicht. Dit onderdeel kunt u lezen vanaf pagina 16. Hierbij worden marktontwikkelingen beschreven, trends geïdentificeerd en de marktdynamiek in kaart gebracht. Ook de M&A activiteit en vergelijkbare multiples in de IT-sector worden beschreven.

Indien u geïnteresseerd bent in een verdere toelichting of ondersteuning zoekt bij een mogelijke overname (koop of verkoop) of financiering, kunt u contact opnemen voor een persoonlijke kennismaking. U kunt ons rechtstreeks per email of telefonisch benaderen. Zie hiervoor de laatste pagina van het rapport of kijk voor meer informatie bij ons team.

Download het rapport:
Sectorrapport IT en cybersecurity (206 downloads )

Namens het team van YES Corporate Finance,

Het IT-sector team

Managing Partner

Arjan Boonekamp

Arjan Boonekamp (1970) is managing partner bij YES Corporate Finance en heeft meer dan 20 jaar corporate finance ervaring, waaronder ruime ervaring met de verkoop van MKB-bedrijven, fusies & overnames en (groei)financiering. Arjan is een ervaren dealmaker in de Mid Market.

Contact
M: +31 6 8127 1573
E: boonekamp@yescf.nl

Junior Analist

Max Ickenroth

Max Ickenroth (2000) is op dit moment werkzaam als werkstudent binnen het team van YES Corporate Finance. Hiervoor heeft hij van september 2022 tot en met februari 2023 stage gelopen bij YES Corporate Finance. In mei 2022 heeft hij zijn bachelor Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit afgerond, waarna hij in september 2023 zal beginnen aan zijn Master Finance & Investments in Rotterdam. Daarnaast heeft hij aan het einde van zijn bachelor een verdieping in Money & Banking gedaan.

Contact
M: +31 6 2510 8193
E: ickenroth@yescf.nl

Recente deals
AIMLAND TECHNOLOGIES

AIMLAND TECHNOLOGIES

30 april 2024

Van de Water Seafood

Van de Water Seafood

18 april 2024

A1 Electronics

A1 Electronics

27 maart 2024

Schotpoort Logistics

Schotpoort Logistics

23 februari 2024