Artikelen

Sectorrapport Softwaresector

By 21 september 2023september 29th, 2023No Comments

Geachte relatie,

YES Corporate Finance (“YES CF”) is een financieel adviesbureau, gespecialiseerd in advies bij bedrijfsovernames (aankoop-, verkoop en waarderingsvraagstukken) en advies bij financieringen (bank, mezzanine en het aantrekken van groeikapitaal). Wij richten ons op middelgrote transacties. YES CF is internationaal actief en lid van AICA, een corporate finance netwerk in 40 landen. Meer informatie: YES CF netwerk.

YES CF is actief in diverse sectoren, waaronder de IT-sector. Ons kantoor inclusief ons internationale netwerk heeft in de IT-sector een goed trackrecord van succesvolle overname en financieringstransacties. Zo werden er 55 transacties afgerond in de TMT sector in 2022 (18%) op een totaal van 302 transacties binnen AICA.

Gezien de variëteit aan subsectoren in de IT-sector, hebben wij voor deze rapportage de software subsector uitgelicht. Hierbij worden marktontwikkelingen beschreven, trends geïdentificeerd en de marktdynamiek in kaart gebracht. Ook de M&A activiteit in Nederland en Europa en vergelijkbare multiples in de softwaresector worden beschreven.

Indien u geïnteresseerd bent in een verdere toelichting of ondersteuning zoekt bij een mogelijke transactie, kunt u contact opnemen voor een persoonlijke kennismaking. U kunt ons rechtstreeks per email of telefonisch benaderen, zie de laatste pagina of kijk voor meer informatie op https://yescf.nl of https://yescf.nl/sector-it/.

Download het rapport:
Sector software rapport

Namens het team van YES Corporate Finance,

Managing Partner

Arjan Boonekamp

Arjan Boonekamp (1970) is managing partner bij YES Corporate Finance en heeft meer dan 20 jaar corporate finance ervaring, waaronder ruime ervaring met de verkoop van MKB-bedrijven, fusies & overnames en (groei)financiering. Arjan is een ervaren dealmaker in de Mid Market.

Contact
M: +31 6 8127 1573
E: boonekamp@yescf.nl

Associate

Rainier Smeink

Rainier Smeink (1995) is in 2020 begonnen als analist bij YES Corporate Finance. Hij heeft zijn Bachelor Economie en Bedrijfskunde met specialisatie Economie & Financiering behaald aan de Universiteit van Amsterdam. Aansluitend heeft hij een Master Quantitative Finance afgerond. Rainier heeft ervaring opgedaan tijdens een stage bij ABN AMRO.
Junior Analist

Vera Visser

Vera Visser (2000) is in februari 2023 begonnen als stagiair bij YES Corporate Finance. Zij heeft in juli 2022 haar Bachelor International Business Administration aan de Erasmus Universiteit afgerond en is begonnen aan haar Master Finance & Investments in Rotterdam. Voorafgaand aan haar studie heeft zij tweetalig onderwijs gevolgd. Tijdens haar studie heeft zij internationale ervaring opgedaan door een half jaar te studeren in Zweden aan de Stockholm School of Economics.
Recente deals
Arcola (Golden Naturals)

Arcola (Golden Naturals)

7 november 2023

Arcola (Straatweg)

Arcola (Straatweg)

25 oktober 2023

CAH-Infra

CAH-Infra

16 oktober 2023

Value Enhancement Partners

Value Enhancement Partners

3 juli 2023