Artikelen

Sectorrapport Zakelijke dienstverlening

By 2 juli 2024No Comments

YES Corporate Finance biedt met dit sectorrapport een uitgebreid inzicht in de dynamiek van de flexbranche, en onderstreept het belang van flexibiliteit en innovatie om succesvol te blijven in deze snel veranderende markt.

De Nederlandse flexbranche blijft een dynamische en groeiende sector, ondanks enkele grote uitdagingen zoals druk op het verdienmodel en structurele personeelskrapte. Het rapport geeft inzicht in de huidige stand van zaken en toekomstige verwachtingen voor deze sector. Een selectie van belangrijke trends en ontwikkelingen die in het rapport aan bod komen, zijn onder andere:

  1. Vergrijzing en doorwerkende pensioengerechtigden: De vergrijzing van de beroepsbevolking zorgt ervoor dat steeds meer gepensioneerden doorwerken, wat een unieke uitdaging en kans vormt voor de flexbranche.
  2. Kosten en flexibiliteit van uitzendwerk: Uitzendwerk wordt steeds duurder en minder flexibel, wat leidt tot een toenemende vraag naar ZZP’ers als alternatief.
  3. Toekomstige regelgeving: De wet- en regelgeving voor flexwerkers wordt steeds strenger, met grote gevolgen. De grootste uitdaging is de verplichte inlenersbeloning vanaf 2025, waarbij kandidaten volgens de CAO van de inlener moeten worden betaald.
  4. Digitale transformatie en AI: De inzet van kunstmatige intelligentie en digitale technologieën verandert de manier waarop flexbedrijven opereren, met verbeteringen in efficiëntie en klantgerichtheid als gevolg.

De financiële data in ons rapport laten zien dat flexbranche, ondanks genoemde uitdagingen, positieve groeivooruitzichten heeft dankzij de blijvende vraag naar flexibele arbeidskrachten. Ook belicht het rapport recente fusies en overnames in de flexbranche, waarbij succesvolle bedrijven zich onderscheiden door hun technologische integratie en aanpassingsvermogen aan veranderende klantbehoeften.

Voor een gedetailleerde analyse en verdere informatie nodigen wij u uit om het volledige sectorrapport te lezen.

Indien u verdere toelichting wenst of ondersteuning zoekt bij mogelijke transacties, staan wij klaar voor een persoonlijk gesprek. U kunt ons rechtstreeks benaderen via e-mail of telefonisch, zoals vermeld op de laatste pagina.  Voor meer informatie kunt u ook terecht op onze website: https://yescf.nl/zakelijke-dienstverlening/

Sector Zakelijke Dienstverlening rapport:

Download

Met vriendelijke groet,

Het Zakelijke Dienstverlening team van YES Corporate Finance 

Managing Partner

Guido Emanuels

Guido Emanuels (1966) is partner bij YES Corporate Finance. Guido heeft meer dan 25 jaar ervaring in M&A en financiële advisering. Hij heeft een achtergrond van 27 jaar binnen PwC en is sinds 2018 zelfstandig CF adviseur. Als CF adviseur heeft Guido aan meer dan 50 (inter)nationale transacties leiding gegeven of is hij daar nauw bij betrokken geweest. Hij heeft specifieke sector ervaring in agri-food, business services, bouw & constructie en startups, met een duidelijke focus op familiebedrijven en DGA’s.
Associate Director

Eric Koelmans

Eric Koelmans (1994) is in 2019 begonnen als analist bij YES Corporate Finance. Hij heeft zijn Bachelor Economie en Bedrijfskunde met specialisatie Financiering & Organisatie behaald aan de Universiteit van Amsterdam. Aansluitend heeft hij een Master Corporate Finance afgerond. Eric heeft ervaring opgedaan tijdens een stage bij YES Corporate Finance na het behalen van zijn Bachelor in 2018.
Analyst

Valentijn Achterberg

Valentijn Achterberg (1996) is in september 2023 begonnen als analist bij Yes Corporate Finance. Hij heeft zijn bachelor International Business Administration aan de Vrije Universiteit afgerond en heeft vervolgens een master Finance & Investments behaald aan de Erasmus Universiteit. Tijdens zijn bachelor heeft hij internationale ervaring opgedaan via een uitwisselingsprogramma met ESSCA Shanghai Campus, China en heeft hij werkervaring opgedaan bij de ING. Naast zijn master heeft hij gewerkt als werkstudent Finance bij een life sciences scale-up, waar hij nadien als Financial Planning & Analysis analist is gaan werken.
Recente deals
AIMLAND TECHNOLOGIES

AIMLAND TECHNOLOGIES

30 april 2024

Van de Water Seafood

Van de Water Seafood

18 april 2024

A1 Electronics

A1 Electronics

27 maart 2024

Schotpoort Logistics

Schotpoort Logistics

23 februari 2024