Groeifinanciering

Snelgroeiend IT bedrijf Gen25 haalt nieuw groeikapitaal binnen

By 4 september 2015juni 30th, 2020559 Comments

“Arjan Boonekamp en Joris van Rijn zijn betrouwbaar en flexibel wat ons uitstekend geholpen heeft in het zoeken naar durfkapitaal.”

Gen25 (www.gen25.com), gevestigd in Amsterdam, implementeert Salesforce (één van de grootste Cloud-leveranciers) en ontwikkelt webapplicaties op het Salesforce platform. De afgelopen jaren is de vraag naar IT-toepassingen sterk toegenomen en heeft Gen25 producten ontwikkeld voor o.a. Schiphol, Spaces, KLM, Suitsupply en Naturalis.

Naast maatwerktoepassingen heeft Gen25 drie applicaties ontwikkeld voor de AppExchange van Salesforce:

  • Booker25 (booker25.com) is een uniek reserveringssysteem dat de gebruiker in staat stelt om producten en/of diensten te reserveren binnen een CRM-omgeving. Het systeem kan gebruikt worden voor het reserveren van onder andere vergaderruimte, flexibele werkplekken of auto’s.
  • Subscription25 (subscription25.com) is een state-of-the-art verkoopmodule voor abonnementen op Salesforce met een geautomatiseerd facturatieproces. Klanten kunnen op overzichtelijke wijze factureren, eenvoudig (complexe) kortingen doorberekenen, efficiënt periodieke facturen versturen en een standaard integratie met Twinfield en Exact tot stand brengen.
  • Tickets25 is de nieuwste applicatie van Gen25 waarmee eenvoudig tickets kunnen worden gekocht. Voordelen zijn dat deze Cloud-toepassing de verkopende partij in staat stelt eigenaar te blijven van zijn data en transacties. Deze opstelling is uitermate geschikt voor verkoop van toegangskaarten voor een lange-termijn opstelling. Hierdoor ontstaat een snelle doorstroming van publiek bij de toegangscontrole, is onbemande verkoop mogelijk en is er een zelf-configureerbaar dashboard met overzichtelijke rapportages zoals real-time bezoekersaantallen en druktemeters.

Met deze nieuwe investering van MBO & Groei Fonds (www.mbogroeifonds.nl) kan Gen25 sneller doorgroeien. Het fonds investeert in familiebedrijven met een omzet tot ca. 30 miljoen euro met bewezen winstgevendheid.

Highlights van de transactie

  • Gen25, een ontwikkelaar van applicaties op het Salesforce platform heeft nieuw groeikapitaal opgehaald bij MBO & Groei Fonds, onderdeel van de Rabobank.
  • Arjan Boonekamp en Joris van Rijn hebben Gen25 succesvol geadviseerd bij deze kapitaalsronde.

Gijs Martens, CEO en oprichter van Gen25:
“Arjan Boonekamp en Joris van Rijn zijn betrouwbaar en flexibel hetgeen ons uitstekend geholpen heeft in het zoeken naar durfkapitaal. We hebben mede daardoor de stap naar expansie kunnen zetten, waardoor onze toekomstplannen sneller en financieel stabiel gerealiseerd kunnen worden.“

Rol van Arjan Boonekamp en Joris van Rijn
Arjan Boonekamp en Joris van Rijn hebben Gen25 succesvol geadviseerd bij het vinden van nieuw groeikapitaal. Arjan Boonekamp, Joris van Rijn en Thijs van der Woerdt hebben Gen25 begeleid tijdens alle aspecten van de transactie. Hieronder valt onder andere het opstellen van het Investeringsmemorandum, het doorrekenen van plannen en prognoses, het zoeken naar de meest passende investeerder, het structureren van de investering, het voorbereiden van de managementpresentaties en begeleiding tot en met de ondertekening van de contracten.

Gen25 heeft deze transactie op 4 september 2015 succesvol afgerond.

Meer informatie:

Joris van Rijn
Partner
06 5083 9612
vanrijn@yescf.nl
Arjan Boonekamp
Partner
06 8127 1573
boonekamp@yescf.nl