OvernamesBedrijfswaardering

Sony Interactive Entertainment neemt Nixxes over

By 5 juli 2021december 13th, 2023No Comments

YES Corporate Finance (“YES CF”) heeft de oprichter (Jurjen Katsman) van Nixxes Software B.V. (“Nixxes”) met succes geadviseerd bij de 100% verkoop van zijn aandelen aan Sony Interactive Entertainment (“SIE”). Nixxes voegt zich bij PlayStation Studios Technology, Creative & Services Group om hoogwaardige in-house technische- en ontwikkelingsvaardigheden voor PlayStation Studios te bieden.

Over Nixxes

Nixxes Software B.V. is een toonaangevend Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen, ontwikkelen en overdragen van videogames. Sinds de oprichting in 1999 werkt Nixxes samen met wereldwijde partners. Hun werk wordt gevoed door een liefde voor gaming en toewijding aan innovatie. Het Utrechtse team is trots op het leveren van de best mogelijke ervaring voor elke game, ongeacht het platform. Zie ook: https://www.nixxes.com/

Jurjen Katsman (Oprichter Nixxes, verkoper):

“Ik ben in mijn kern een game-ontwikkelaar en het advies en de hulp van het YES CF team bij deze transactie was van onschatbare waarde voor mij. Hun drive om dingen voor elkaar te krijgen en mij van begin tot het einde te helpen in zo’n ongewone periode spreekt echt voor hen.”

Over Sony Interactive Entertainment

Sony Interactive Entertainment (SIE) wordt erkend als wereldleider op het gebied van interactief en digitaal entertainment en is verantwoordelijk voor het PlayStation®-merk en de product- en dienstenfamilie. PlayStation heeft innovatie op de markt gebracht sinds de lancering van de originele PlayStation in Japan in 1994. SIE, met hoofdkantoor in San Mateo, Californië, is een volledige dochteronderneming van Sony Group Corporation en heeft wereldwijde functies in Californië, Londen en Tokio. Zie ook: https://www.sie.com/en/index.html

Hermen Hulst Hoofd van Playstation Studios:

“Ik heb veel respect voor Nixxes en ben verheugd dat dit zeer ervaren team deel gaat uitmaken van de ontwikkelingsgemeenschap van wereldklasse bij SIE”, zegt Hermen Hulst, hoofd van PlayStation Studios. “Ze hebben een passie voor het verbeteren van games en voor het leveren van de best mogelijke ervaring voor gamers. Nixxes zal een sterke aanwinst zijn voor iedereen in PlayStation Studios en onze teams helpen zich te concentreren op hun belangrijkste doel, namelijk het creëren van unieke PlayStation-content van de best mogelijke kwaliteit.”

Jurjen Katsman over de samenwerking met SIE:

“We kunnen niet wachten om aan de slag te gaan en zijn zo enthousiast om onze technische en ontwikkelingsexpertise naar een IP-powerhouse als PlayStation Studios te brengen”, zegt Jurjen Katsman, oprichter en Sr. Director, Development, Nixxes. “We kijken ernaar uit om samen te werken met enkele van de meest getalenteerde teams in de branche om de hoogste kwaliteit gameplay-ervaringen te leveren voor PlayStation-fans.”

Rol YES Corporate Finance

YES Corporate Finance heeft Nixxes gedurende het verkoopproces geadviseerd en bijgestaan. De door YES CF uitgevoerde werkzaamheden zijn onder andere:

  • Het opstellen van een informatiedocument
  • Het uitvoeren van een waardebepaling
  • Coördinatie van het due diligence proces
  • Het structureren van de deal
  • Onderhandelen over verkoopprijs en voorwaarden (inclusief term sheet en SPA)

Klik hier voor meer voorbeelden van succesvolle transacties.

Partner

Guido Emanuels

Guido Emanuels (1966) is partner bij YES Corporate Finance. Guido heeft meer dan 25 jaar ervaring in M&A en financiële advisering. Hij heeft een achtergrond van 27 jaar binnen PwC en is sinds 2018 zelfstandig CF adviseur. Als CF adviseur heeft Guido aan meer dan 50 (inter)nationale transacties leiding gegeven of is hij daar nauw bij betrokken geweest. Hij heeft specifieke sector ervaring in agri-food, business services, bouw & constructie en startups, met een duidelijke focus op familiebedrijven en DGA’s.
Contact
M: +31 6 2024 0533
E: emanuels@yescf.nl
Analist

Hidde Schipper

Hidde Schipper (1996) is in september 2020 begonnen als junior analist bij YES Corporate Finance. Sinds februari 2021 is Hidde actief als analist. Hij heeft een Bachelor Economie & Bedrijfskunde en een Master Quantitative Finance afgerond aan de Universiteit van Amsterdam. Voorafgaand aan zijn studie heeft Hidde een halfjaar in Cambridge een taalcursus Engels gevolgd. Tijdens zijn studie heeft hij internationale ervaring opgedaan tijdens een uitwisselingsprogramma met McMaster University in Hamilton, Canada.

Contact
M: +31 6 2869 8890
E: schipper@yescf.nl

Gerelateerde deals
AIMLAND TECHNOLOGIES

AIMLAND TECHNOLOGIES

30 april 2024

Van de Water Seafood

Van de Water Seafood

18 april 2024

A1 Electronics

A1 Electronics

27 maart 2024

Schotpoort Logistics

Schotpoort Logistics

23 februari 2024