Overnames

Stage lopen bij YES Corporate Finance

By 5 maart 2020juli 20th, 2020No Comments

Ben je student in de laatste fase van je bachelor of bezig met je (pre)master en op zoek naar een leerzame meewerkstage op het gebied van M&A, groeikapitaal en financial advisory? Dan is een stage bij YES Corporate Finance (YES CF) een uitgelezen kans!

Mijn naam is Noud Janssens en ik heb tijdens het laatste jaar van mijn bachelor Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit van augustus tot en met december 2019 stage gelopen bij YES CF. Sinds januari 2020 werk ik parttime als junior analist bij YES en ben ik bezig om mijn bachelor af te ronden.

Na 5 maanden fulltime stage gelopen te hebben heb ik veel geleerd over financiële modellen en de praktische toepassing ervan, de verschillende manieren om bedrijven te waarderen, (onderhandeling)strategieën die komen kijken bij een (ver)koopproces en in het algemeen over hoe het eraan toe gaat bij een financieel/strategisch adviesbureau.

Ik zou een stageplek bij YES Corporate Finance aan iedereen aanraden die kennis wil maken met de wereld van fusies en overnames, groeikapitaal en andere onderdelen van Corporate Finance. Door in een adviesrol te stappen maak je van dichtbij alle aspecten van het vak mee. En door de open bedrijfsstructuur van YES CF krijg je de vrijheid om zelfstandig vraagstukken op te pakken en dit bleek voor mij een snelle en goede manier om te leren.

Daarnaast zit je niet alleen de hele dag binnen op kantoor maar word je af en toe meegenomen naar klanten. Van de gesprekken met de klant leer je ook veel en maak je ook kennis met de strategische kant van het vak. De combinatie tussen het wiskundige (o.a. analytisch denken en financiële modellen bouwen) en het strategische (o.a. verkoopkoopstrategieën bepalen, onderhandelen met kopers) sprak mij het meeste aan.

Ik wilde er middels een stage achter komen of ik in de toekomst verder wil met fusies en overnames, financieringen en investeringen. Nu ik 5 maanden fulltime heb meegedraaid en veel over het vak heb geleerd, ben ik erachter gekomen dat ik na mijn studie in dit vakgebied aan de slag wil. Toen in oktober de master inschrijvingen openden, heb ik mij meteen ingeschreven voor de Master Finance & Investments aan de Rotterdam School of Management.