Groeifinanciering

Succesvolle groeifinanciering van een innovatieve verpakkingsonderneming

By 28 april 2015juni 30th, 20202 Comments

“De voorwaarden van de financiering zijn zo gunstig dat alle kosten inclusief financieringsaankoop binnen korte tijd zijn terugverdiend.”

DaklaPack Group is in maart 2015 succesvol gefinancierd bij Deutsche Bank

DaklaPack Group (“DaklaPack”) beoogt met de nieuwe financiering de groei te versnellen en de export fors te laten toenemen.

DaklaPack (www.daklapack.com) is een innovatieve verpakkingsonderneming met een uitstekend trackrecord gevestigd in Lelystad. Het bedrijf kent 3 activiteiten en vijf productgroepen:
1) handel in (hersluitbare) verpakkingen,
2) productie en afvullen van verpakkingen, en
3) maatwerkoplossingen voor verpakkingen ten behoeve van industriële, verzend-, gelamineerde, promotionele en medische verpakkingen.

Het hoofdkantoor is gevestigd in Lelystad met lokale vestigingen in Duitsland, Frankrijk, België, Groot-Brittannië, Spanje, de Verenigde Staten en China. De omzet zal in 2015 groeien van € 13 mln naar circa € 25 mln. In 2015 worden ca. 50 nieuwe arbeidsplaatsen gecreëerd waardoor het personeelbestand zal groeien tot 120 FTE.

De afgelopen jaren heeft het bedrijf zich meer gespecialiseerd op hoogwaardige en innovatieve toepassingen onder andere gericht op de gezondheidsmarkt. In 2012 heeft DaklaPack een uniek product gelanceerd in Nederland dat op grote schaal darmkanker onderzoek uitzet middels een innovatief test- en verpakkingssysteem. De ervaringen met dit Nederlandse product zijn de basis geweest voor het winnen van een grote order voor darmkanker onderzoek in Frankrijk. De leveringen aan Frankrijk zijn gestart in april 2015.

Highlights van de transactie

  • DaklaPack Group, een innovatieve verpakkingsonderneming, krijgt nieuwe financiering van Deutsche Bank
  • Arjan Boonekamp en Joris van Rijn hebben DaklaPack geadviseerd tijdens een competitief financieringsproces

Dave Klaassen, CEO en aandeelhouder van DaklaPack:
“Onze groei van de afgelopen tien jaar was te groot voor de bestaande financiering. Deze nieuwe groeifinanciering van Deutsche Bank is daarom van groot belang voor de verdere internationale groeistrategie van DaklaPack. Niet alleen kan de nieuwe Franse opdracht hiermee op een perfecte wijze worden gefinancierd, geproduceerd en uitgeleverd, maar ook de bestaande autonome groei van onze business is hiermee gewaarborgd. Ik zie zeer veel mogelijkheden voor ons bedrijf in Europa en daarbuiten. Wij hebben aan de Deutsche Bank een uitstekende partner voor onze verdere groeiambities.
Het hele financieringstraject is uitstekend geleid door Arjan Boonekamp en Joris van Rijn. Ondanks de geringe tijd hebben ze het financieringsproces efficiënt, daadkrachtig en zorgvuldig uitgevoerd. Zonder Joris en Arjan was deze financiering er niet gekomen. Bovendien zijn de voorwaarden van de financiering zo gunstig dat alle gefactureerde kosten incl. financieringsafkoop binnen korte tijd zijn terugverdiend. Ik ben ondernemer geen financieringsspecialist. Sommige zaken moet je vooral niet zelf willen doen, als ik in de toekomst weer een financieel vraagstuk heb, bel ik de heren direct!”

Rol Joris van Rijn en Arjan Boonekamp
Joris van Rijn en Arjan Boonekamp hebben DaklaPack geadviseerd tijdens een zeer competitief financieringsproces. DaklaPack heeft daarbij kredietfaciliteiten afgesloten van in totaal € 8 miljoen voor herfinanciering en groei. Joris van Rijn en Arjan Boonekamp hebben DaklaPack begeleid tijdens alle aspecten van de financiering, waaronder het financieringsmemorandum, de selectie van de financier, de structurering, de beoordeling en onderhandelingen met de financiers over de (rente) condities en voorwaarden.

DaklaPack heeft deze transactie eind maart 2015 succesvol afgerond.

Klik hier voor meer voorbeelden van succesvolle transacties.

Meer informatie:

Joris van Rijn
Partner
06 5083 9612
vanrijn@yescf.nl
Arjan Boonekamp
Partner
06 8127 1573
boonekamp@yescf.nl