Overig nieuws

Terugblik op de stageperiode van Kick te Brake

By 1 februari 2023No Comments

‘’Als stagiair heb je veel vrijheid en zelfstandigheid en wordt jouw input daadwerkelijk gebruikt in de praktijk. On-the-job leer je hartstikke veel wat je nooit in je studie had geleerd en is er tegelijkertijd veel ruimte om te evalueren door wekelijkse gesprekken met je stagebegeleider. Er wordt echt de tijd voor je genomen en je wordt gestimuleerd actief deel te nemen en zelfstandig, relevant werk af te leveren.’’

Kick te Brake

Mijn naam is Kick te Brake en ik heb na mijn bachelor International Business Administration aan de Universiteit van Tilburg van september 2022 tot en met januari 2023 stage gelopen bij YES CF. Tijdens mijn tussenjaar wilde ik de opgedane kennis van mijn studie omzetten in relevante werkervaring bij een bedrijf waar je als stagiair een relevante rol hebt en je met het hele (overname) proces mee kan kijken. Na 5 maanden bij YES CF kan ik zeggen dat dit zeker is gelukt!

Mijn oog viel snel op YES CF door het frisse karakter en een leuk, groeiend team. Daarnaast vond ik de hechte samenwerking met ABN AMRO en het lidmaatschap van een internationaal netwerk erg interessant. Ik solliciteerde en een week later werd ik vriendelijk opgebeld door Arjan Boonekamp (oprichter en Managing Partner) om kennis te maken. Een maand later zat ik bij mijn eerste klantafspraak. Bij YES CF is het sollicitatieproces erg snel; iets dat je bij grotere bureaus niet altijd meemaakt. In de maanden die volgden was er een duidelijk ontwikkelingsplan uitgestippeld waarin ik werd meegenomen in alles dat aan bod kwam bij lopende projecten. Dankzij deze betrokkenheid heb ik een concreet beeld gekregen van hoe een verkoopproces eruit ziet en maakte ik al gauw een professionaliseringsslag door.

Als stagiair heb je veel vrijheid en zelfstandigheid en wordt jouw input daadwerkelijk gebruikt in de praktijk. On-the-job leer je hartstikke veel wat je nooit in je studie had geleerd en is er tegelijkertijd veel ruimte om te evalueren door wekelijkse gesprekken met je stagebegeleider. Er wordt echt de tijd voor je genomen en je wordt gestimuleerd actief deel te nemen en relevant werk af te leveren. 

Nadat ik 5 maanden fulltime stage heb gelopen heb ik veel geleerd over de algehele gang van zaken binnen Corporate Finance en investeringsmaatschappijen. Je leert veel over verschillende stappen van het (verkoop)proces van een bedrijf, hoe en aan de hand van welke factoren een bedrijf wordt gewaardeerd en hoe onderhandelingen verlopen. Daarnaast verdiep je je regelmatig in bedrijfsspecifieke informatie en leer je meer over verschillende sectoren. 

Als stagiair houd je je vooral bezig met:

  • Ondersteunen bij lopende transacties
    • Zoals het assisteren bij het maken van een IM, NDA, LOI, FM, of financierings- en waarderingsvraagstukken
  • Het voorbereiden van presentaties en pitches voor (potentiële) klanten
  • Onderzoek doen naar één specifieke sector waarin YES CF actief is
  • Onderzoek doen naar partijen die interessant zijn voor YES CF en met een verkoop-, aankoop-, financieringsproces willen beginnen

De 5 maanden zijn voorbij gevlogen en ik heb mezelf enorm ontwikkeld, zowel op persoonlijk gebied als door het opdoen van praktijkervaring door dagelijks mee te draaien op de werkvloer. Het team heeft veel ervaring met stagiaires wat betekent dat er een goed uitgedacht plan is waardoor je vanaf het eerste moment wordt meegenomen in de werkzaamheden. Daarnaast beland je in een hechte groep en is er ruimte om het beste uit jezelf te halen. 

Zeker een aanrader dus!

Zit jij in de afrondende fase van je bachelor, of ben je al begonnen aan je (pre-)master, en ben je op zoek naar een leerzame meewerkstage op het gebied van fusies en overnames, bedrijfswaarderingen en groeikapitaal? Dan is een stage bij YES Corporate Finance (“YES CF”) iets voor jou! Bekijk de vacature hier