Overnames

Van de Water Seafood sluit een strategische samenwerking met Krijn Verwijs

By 18 april 2024No Comments

Op aanraden van ABN AMRO Bank bij YES Corporate Finance terecht gekomen. Van begin tot eind ben ik goed begeleid. Ik vond de kennis en ervaring bij dit traject zeer wenselijk. Ook het persoonlijke aspect vond ik fijn, heb altijd het gevoel gehad dat mijn belang altijd op de eerste plaats stond. Bij een volgend vergelijkbaar traject zou ik zeker weer gebruik maken van de diensten van YES CF.

Alec van de WaterDGA Van de Water Seafood

YES Corporate Finance (“YES CF”) heeft de aandeelhouder Van de Water Seafood (“VDWS”) ondersteund bij de totstandkoming van de Joint Venture ‘Yerseke Fresh Fish Company B.V.. 

De strategische samenwerking benadrukt de toewijding van beide bedrijven om consumenten betrouwbare visproducten te bieden. In de komende maanden richten beide partners hun inspanningen op de verdere ontwikkeling van hoogwaardige verse visproducten, waaronder kabeljauw, schelvis, skrei, roodbaars en koolvis, die ze zullen distribueren via hun netwerk. 

Over Van de Water Seafood 

VDWS, opgericht in 2014 en gevestigd in Yerseke, is gespecialiseerd in het verwerken en verhandelen (import en export) van verse vis uit onder andere IJsland, Noorwegen en de Noordzee in het algemeen. 

Over Krijn Verwijs 

Krijn Verwijs, gevestigd in Yerseke, heeft een lange geschiedenis in de schelpdieren- en zeegroentensector, waaronder mosselen, verschillende schelpsoorten, kokkels, schaaldieren en oesters. Met seafarmers verspreid over de wereld beheert het bedrijf de volledige keten, van teelt tot distributie, met een sterke nadruk op kwaliteit en duurzaamheid. Krijn Verwijs is ervan overtuigd dat mariene eiwitten een belangrijke rol spelen in de toekomstige voeding. Voor meer informatie: https://seafarmersbynature.com/krijn-verwijs-breidt-het-productportfolio-uit-met-verse-vis/ 

Rol YES Corporate Finance

YES Corporate Finance heeft Van de Water Seafood gedurende het transactieproces geadviseerd en bijgestaan. De door YES CF uitgevoerde werkzaamheden zijn onder andere: 

  • Opstellen van een informatiedocument
  • Coördinatie van het due diligence proces
  • Structureren van de deal
  • Onderhandelen over prijs en voorwaarden  (inclusief term sheet en koop-/verkoopovereenkomst)

Bekijk meer voorbeelden van succesvolle transacties.

Bekijk transacties
Managing Partner

Guido Emanuels

Guido Emanuels (1966) is partner bij YES Corporate Finance. Guido heeft meer dan 25 jaar ervaring in M&A en financiële advisering. Hij heeft een achtergrond van 27 jaar binnen PwC en is sinds 2018 zelfstandig CF adviseur. Als CF adviseur heeft Guido aan meer dan 50 (inter)nationale transacties leiding gegeven of is hij daar nauw bij betrokken geweest. Hij heeft specifieke sector ervaring in agri-food, business services, bouw & constructie en startups, met een duidelijke focus op familiebedrijven en DGA’s.
Associate

Hidde Schipper

Hidde Schipper (1996) is in september 2020 begonnen als junior analist bij YES Corporate Finance. Sinds januari 2024 is Hidde actief als associate. Hij heeft een Bachelor Economie & Bedrijfskunde en een Master Quantitative Finance afgerond aan de Universiteit van Amsterdam. Voorafgaand aan zijn studie heeft Hidde een halfjaar in Cambridge een taalcursus Engels gevolgd. Tijdens zijn studie heeft hij internationale ervaring opgedaan tijdens een uitwisselingsprogramma met McMaster University in Hamilton, Canada.
Analist

Valentijn Achterberg

Valentijn Achterberg (1996) is in september 2023 begonnen als analist bij Yes Corporate Finance. Hij heeft zijn bachelor International Business Administration aan de Vrije Universiteit afgerond en heeft vervolgens een master Finance & Investments behaald aan de Erasmus Universiteit. Tijdens zijn bachelor heeft hij internationale ervaring opgedaan via een uitwisselingsprogramma met ESSCA Shanghai Campus, China en heeft hij werkervaring opgedaan bij de ING. Naast zijn master heeft hij gewerkt als werkstudent Finance bij een life sciences scale-up, waar hij nadien als Financial Planning & Analysis analist is gaan werken.
AIMLAND TECHNOLOGIES

AIMLAND TECHNOLOGIES

30 april 2024

Van de Water Seafood

Van de Water Seafood

18 april 2024

A1 Electronics

A1 Electronics

27 maart 2024

Schotpoort Logistics

Schotpoort Logistics

23 februari 2024