OvernamesBedrijfswaardering

VWE Automotive neemt AVN Group over

By 6 oktober 2022december 13th, 2023No Comments

Via de ABN AMRO bij YES terecht gekomen om ‘the next step’ voor de AVN Group te bewerkstelligen. YES heeft mij geholpen de vele vragen te beantwoorden en de nodige hobbels te nemen. Dit heeft geresulteerd in een mooie samenwerking met VWE Automotive en de verkoop van de AVN Group. Blij mee!”

Wierd MeijeringOprichter AVN Group

Van links naar rechts: René van den Anker (AVN), Hidde Schipper (YES CF), Wierd Meijering (AVN), Arjan Boonekamp (YES CF), Nathalie van Woerkom (AKD), Valéry Schaap (AKD)

YES Corporate Finance (“YES CF”) heeft de oprichter van AVN Group B.V. (“AVN”), Wierd Meijering, geadviseerd bij de succesvolle verkoop van zijn aandelen aan VWE Automotive B.V. (“VWE”). Beide bedrijven zullen de krachten bundelen.

Over AVN

AVN Group is een overkoepelende naam met de volgende entiteiten: Autoveiling.nl, Autoinspectie.nl en AVN Remarketing. AVN richt zich op de ondersteuning van kopers en verkopers van gebruikte voertuigen (o.a. personenauto’s en lichte bedrijfswagens). Voor de verkoop en remarketing van voertuigen maakt AVN gebruik van een modern IT-platform en biedt zij diverse aanvullende services. Bij Autoveiling.nl worden er wekelijks, in diverse veilingen, honderden auto’s verkocht in heel Europa. Autoinspectie.nl is expert in het inspecteren en taxeren van voertuigen en rollend materieel. AVN Remarketing biedt wagenparkbeheerders de mogelijkheid om voertuigen zelf te inspecteren, beheren, veilen en af te handelen. Zie ook www.autoveiling.nl, www.autoinspectie.nl, www.avnremarketing.eu

Wierd Meijering over de samenwerking met VWE:

Volgens Wierd Meijering is VWE de perfecte partner om mee samen te gaan. “Afgelopen 20 jaar heb ik samen met mijn collega’s met veel ‘strijd, passie en trots’ een mooi autonoom gegroeid klantenportfolio mogen realiseren. Nu is het voor AVN tijd voor de volgende stap en in combinatie met VWE kunnen we snel grote stappen maken.”

Over VWE

VWE Automotive is al ruim 40 jaar zakelijk dienstverlener voor de autobranche. Als RDW-provider voorziet VWE autobedrijven, leasemaatschappijen en fleetowners, consumenten en databedrijven van slimme online tools, realtime marktcijfers en voertuiginformatie. Aangevuld met kennis van wet- en regelgeving biedt VWE de klant gemak en ondersteuning in zijn bedrijfsprocessen. Van RDW-diensten en exportdienstverlening tot managementinformatie en remarketing dienstverlening. Zie ook www.vwe.nl

Piet Renses, algemeen directeur van VWE:

“VWE heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld als internationale partij op het gebied van online vraag en aanbod van voertuigen. Binnen deze markt heeft VWE een unieke positie bij het (internationale) autobedrijf. Samen met AVN kunnen we onze klanten nog beter ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan het vinden van de juiste voorraad voor alle autobedrijven die we gezamenlijk van dienst zijn.”

Rol YES Corporate Finance

YES Corporate Finance heeft AVN gedurende het verkoopproces geadviseerd en bijgestaan. De door YES CF uitgevoerde werkzaamheden zijn onder andere:

  • Het opstellen van verkoopdocumentatie en het coördineren van de informatie-uitwisseling
  • Coördinatie van het due diligence proces
  • Het onderhandelen over de transactiestructuur
  • Onderhandelen over verkoopprijs en voorwaarden (inclusief de LOI / termsheet en de koop-/verkoop overeenkomst)

Klik hier voor meer voorbeelden van succesvolle transacties.

Kom in contact met het dealteam
Partner

Arjan Boonekamp

Arjan Boonekamp (1970) is managing partner bij YES Corporate Finance en heeft meer dan 20 jaar corporate finance ervaring, waaronder ruime ervaring met de verkoop van MKB-bedrijven, fusies & overnames en (groei)financiering. Arjan is een ervaren dealmaker in de Mid Market.

Contact
M: +31 6 8127 1573
E: boonekamp@yescf.nl

Associate

Eric Koelmans

Eric Koelmans (1994) is in 2019 begonnen als analist bij YES Corporate Finance. Hij heeft zijn Bachelor Economie en Bedrijfskunde met specialisatie Financiering & Organisatie behaald aan de Universiteit van Amsterdam. Aansluitend heeft hij een Master Corporate Finance afgerond. Eric heeft ervaring opgedaan tijdens een stage bij YES Corporate Finance na het behalen van zijn Bachelor in 2018.

Contact
M: +31 6 2442 8443
E: koelmans@yescf.nl

Analist

Hidde Schipper

Hidde Schipper (1996) is in september 2020 begonnen als junior analist bij YES Corporate Finance. Sinds februari 2021 is Hidde actief als analist. Hij heeft een Bachelor Economie & Bedrijfskunde en een Master Quantitative Finance afgerond aan de Universiteit van Amsterdam. Voorafgaand aan zijn studie heeft Hidde een halfjaar in Cambridge een taalcursus Engels gevolgd. Tijdens zijn studie heeft hij internationale ervaring opgedaan tijdens een uitwisselingsprogramma met McMaster University in Hamilton, Canada.

Contact
M: +31 6 2869 8890
E: schipper@yescf.nl