OvernamesGroeifinanciering

YES Corporate Finance heeft Aqualiner geadviseerd bij het aantrekken van financiering

By 2 februari 2024mei 17th, 2024No Comments

“In het bijzonder wil ik het team van YES CF bedanken voor de intensieve begeleiding van Aqualiner tijdens dit evenzo uitdagende als complexe traject. Niet alleen de deskundigheid, maar zeker ook de vasthoudendheid van het team heeft ervoor gezorgd dat Aqualiner een uitstekende groeifinanciering bij DP Lease heeft afgesloten waarvoor chapeau!”

Gerbrand SchuttenAqualiner

YES Corporate Finance heeft Aqualiner succesvol begeleid bij het aantrekken van een nieuwe financiering van DP Lease voor haar gehele vloot van in totaal 30 schepen met daarin nu ook een negental nieuwe hybride/elektrische schepen.

Aqualiner 

Het bedrijf Aqualiner, onder leiding van Gerbrand Schutten, is verantwoordelijk voor het vervoer van personen over water in Antwerpen (https://www.dewaterbus. be/nl) en Zuid-Holland en verzorgt nu ook, naast het bestaande Waterbus-traject, het traject van Dordrecht naar Rotterdam.

Aqualiner begon in mei 2017 met een eerste veerdienst in Antwerpen. In 2022 kwam daar de Waterbus in Zuid-Holland bij. In 2023 vervoerde de Waterbus ruim 2 miljoen passagiers. En de groei zet door.

Om de uitbreiding naar het nieuwe traject mogelijk te maken is door de Nederlandse scheepsbouwer Damen Shipyards een nieuw en hybride elektrisch schip ontworpen genaamd de Waterbus 2907 E3. Dit nieuwe schip heeft in oktober de Dutch Design Award gewonnen. De prijs gaat naar producten en oplossingen die relevant, innovatief en/of origineel en exceptioneel goed ontworpen zijn in Nederland door een Nederlandse ontwerper of bedrijf.

Om de groei richting het nieuwe traject mogelijk te maken moest een nieuwe vloot van deze bekroonde elektrische schepen gebouwd worden. Om dit te financieren is er een financiering aangetrokken van DP Lease.

Rol YES Corporate Finance 

YES Corporate Finance heeft Aqualiner in het hele proces intensief begeleid. De volgende activiteiten zijn succesvol afgerond:  

  • Opstellen van een Financieringsmemorandum 
  • Ondersteuning bij het zoeken en selecteren van de meest geschikte financier en uitonderhandelen van de beste voorwaarden voor de financiering met het consortium 
  • Organiseren van managementpresentaties, site visits en begeleiding van het boekenonderzoek 
  • Onderhandelen over de zeer complexe financieringsdocumentatie tot en met Signing and Closing 

Hoogtepunten van de transactie: 

  • YES Corporate Finance heeft Aqualiner met succes geholpen om een strategische financiering te verkrijgen 
  • Aqualiner kon met de financiering van DP Lease de vloot vernieuwen en verder uitbreiden en zich verder ontwikkelen als de marktleider in het personenvervoer over water segment in Europa.

Klik hier voor meer voorbeelden van succesvolle transacties. 

Kom in contact met het dealteam
Partner

Josip Petrarca

Josip Petrarca (1958) is partner bij YES Corporate Finance en heeft meer dan 35 jaar ervaring in ondernemingsfinanciering en bedrijfsoverdrachten, bij ABN AMRO Bank, Rabobank en als oprichter/eigenaar van het Nederlands Instituut voor Bedrijfswaarderingen (NIBW). Josip heeft ook ruime ervaring met het oplossen van zakelijke conflicten, in het bijzonder tussen aandeelhouders en stakeholders.
Managing Partner

Arjan Boonekamp

Arjan Boonekamp (1970) is managing partner bij YES Corporate Finance en heeft meer dan 20 jaar corporate finance ervaring, waaronder ruime ervaring met de verkoop van MKB-bedrijven, fusies & overnames en (groei)financiering. Arjan is een ervaren dealmaker in de Mid Market