Groeifinanciering

YES Corporate Finance adviseert Datlinq bij het aantrekken van een Corona-OverbruggingsLening (COL) bij Innovation Quarter

By 18 mei 2020december 2nd, 2020No Comments

“YES Corporate Finance heeft ons snel en vakkundig ondersteund in het verkrijgen van de nieuwe financiering. Een goede opmaat voor de komende investeringsronde!”
Marco van den Ouden, Managing Director Datlinq

 

Sinds 6 mei jongstleden heeft het kabinet een speciale coronaregeling voor veelbelovende bedrijven. Het kabinet heeft 100 miljoen ter beschikking gesteld voor overbruggingskredieten voor innovatieve start-ups en scale-ups. Vaak zijn dit MKB-bedrijven die buiten andere regelingen van de overheid vallen. YES Corporate Finance heeft begin mei Datlinq (https://datlinq.com/) uit Rotterdam succesvol begeleid met het aantrekken van een nieuwe COL financiering.

Datlinq biedt een online data en daarnaast ook een insights platform aan voor leveranciers van eten en drinken in de foodservice markt. Data Outlet, het data platform, bevat inmiddels meer dan 3 miljoen Europese Horeca outlet profielen. Vanuit online- en offline data stelt Datlinq Artificial Intelligence (AI) verrijkte profielen samen, die bij uitstek geschikt zijn voor data gedreven sales en database onderhoud.  Het insights platform wordt onder de naam Market Monitor op de markt gebracht. Deze suite bestaat uit Outlet Monitor, Distribution Monitor en Shopper Monitor. Deze producten geven klanten inzichten in de marktontwikkeling, merk prestaties en consumentengedrag.

Hiermee biedt Datlinq alle ingrediënten voor effectieve en efficiënte sales en marketing. De gegevens van deze beide platformen zijn van grote waarde voor allerlei leveranciers van eten en drinken, zoals Coca-Cola, Unilever, Heineken, Red Bull, FrieslandCampina en Texel’s bier die hiervoor een abonnement afnemen (“Software-as-a-Service”). Met deze informatie weten die bedrijven bij welke gelegenheden zij het meest kansrijk zijn om hun afzet te vergroten en op die manier kunnen zij gerichter te werk gaan. Datlinq bouwt een compleet profiel rond een locatie en koppelt allerlei gegevens van bijvoorbeeld online reviews, menukaart informatie, delivery websites, kassa data en klanten/consumenten interviews aan elkaar. Denk aan Google, maar Datlinq gaat met haar locatie profielen een stuk dieper en is gespecialiseerd in de horeca markt. Echt big data dus, waarbij gebruik gemaakt wordt van Machine Learning en AI. Datlinq doet nu veel extra onderhoud aan de database, omdat er in deze periode van Covid-19 veel verandert in de horeca. Er zijn helaas sluitingen in de horeca te constateren maar ook veel bedrijven passen zich aan. Zo is het aantal restaurants dat een afhaal- en bezorgservice is begonnen enorm gegroeid.

YES Corporate Finance heeft Datlinq geadviseerd bij het selecteren van de meest geschikte financier en intensief begeleid bij de stappen van het financieringsproces, waaronder het maken van het Financieringsmemorandum. In eerste instantie met de besprekingen met de huisbank, echter die zoeken naar zekerheden die lastig te bieden zijn ten tijde van Corona. Dit bracht Datlinq, op aanraden van YES Corporate Finance, bij een speciale overheidslening voor veelbelovende bedrijven.

De vraag naar deze Corona-OverbruggingsLening (COL) was enorm. Alleen al in Zuid-Holland waren in één week al 205 aanvragen ingediend voor een bedrag van in totaal 83 miljoen euro. Deze werden lang niet allemaal gehonoreerd. Van de 100 miljoen euro die landelijk opzij was gezet, was slechts 21 miljoen gereserveerd voor deze provincie. Meer informatie: https://www.innovationquarter.nl/col/

Naar verluidt werd de aanvraag van Datlinq als beste plan beoordeeld, dus een mooi compliment. Datlinq is nu al in enkele andere landen actief, maar de vervolgstap is de verdere uitrol en groei van de onderneming naar andere Europese landen. Hiervoor wordt na de COL-lening nu een vervolg financiering voorbereid. Met de nieuwe lening kan de vervolgronde zorgvuldig worden voorbereid.

Klik hier voor meer voorbeelden van succesvolle transacties.

Vragen/meer informatie:

Arjan Boonekamp
Managing Partner YES Corporate Finance
+31 (0)6 8127 1573
boonekamp@yescf.nl
www.yescf.nl

Marco van den Ouden
Managing Director Datlinq
+31 (0)6 – 53559615
vandenouden@datlinq.com
www.datlinq.com