Groeifinanciering

YES Corporate Finance adviseert SMART Photonics met het aantrekken van €35M groeifinanciering

By 30 juni 2020december 13th, 2021No Comments

“We hebben samen met YES CF een prachtige groeifinanciering voor SMART Photonics gerealiseerd. Een zeer zorgvuldige voorbereiding, gedegen kennis van de industrie en het speelveld, gecombineerd met een grenzeloos commitment waren de signatuur van het team. Genoten van de samenwerking!”
Johan Feenstra, CEO SMART Photonics

SMART Photonics

SMART Photonics B.V. (“SMART Photonics”), de Eindhovense scale-up voor de productie van fotonica chips, maakte vandaag bekend een nieuwe investering van 35 miljoen euro te ontvangen van een Nederlands consortium bestaande uit Innovation Industries, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), PhotonDelta en KPN Ventures. Het bedrijf, in 2012 opgestart en gevestigd op de High Tech Campus in Eindhoven, is van plan om het geld te gaan gebruiken om haar productiecapaciteit van wafers te vergroten, om de ontwikkeling van de technologie voor geïntegreerde fotonica te versnellen en haar positie als wereldwijde leverancier voor fotonica chips te verstevigen.

Door het voortouw te nemen bij deze investeringsronde zet Innovation Industries een belangrijke stap die past bij haar strategische investeringen in het snelgroeiende ecosysteem voor geïntegreerde fotonica. De investeerder, met vestigingen in Amsterdam en Eindhoven, heeft een sterke focus op Nederlandse techbedrijven met nieuwe, innovatieve technologie. De financiering bevat een bijdrage van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat via de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), Andere deelnemers aan deze ronde zijn KPN Ventures (de investeringstak van KPN), PhotonDelta en huidige aandeelhouders.

De ambitie van SMART Photonics is om een wereldwijd leidende rol te vervullen als onafhankelijk producent en leverancier van photonic integrated circuits. Dit zijn fotonica chips die werken op basis van licht en complexe integratie van componenten op één enkele chip mogelijk maken met een veel lager energieverbruik dan traditionele chips.
Het is de verwachting dat fotonica een belangrijke rol gaat spelen in de ontwikkeling van nieuwe en efficiëntere applicaties die de wereld helpen verbeteren. De technologie van SMART Photonics stelt haar klanten in staat om chips te ontwikkelen voor een nieuwe generatie toepassingen op het gebied van communicatie en zeer precieze sensoren in telecom, medische apparatuur en gezondheidszorg, vervoer en efficiënte industriële processen.

Voor meer informatie: www.smartphotonics.nl

YES Corporate Finance heeft SMART Photonics ondersteund in het selecteren van de meest geschikte financiers en intensief begeleid bij alle stappen van het financieringsproces.

Over Innovation Industries
Innovation Industries is een vooraanstaand Nederlands venture capital bedrijf dat zich richt op high tech, medische technologie en agrifood technologie bedrijven. Naast financiële ondersteuning biedt Innovation Industries operationele en strategische ondersteuning om de bedrijven in haar portfolio optimaal te positioneren voor succes. Innovation Industries heeft meer dan € 250 miljoen aan investeringen in haar beheer en investeert in alle fases van groei en ontwikkeling.

Voor meer informatie: www.innovationindustries.com

Over de BOM
BOM (de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij) werkt samen met ondernemers aan een sterke, duurzame en toekomstbestendige Brabantse economie. Het deelt haar kennis, bouwt netwerken uit en stelt investeringskapitaal ter beschikking voor innovatieve Brabantse bedrijven en duurzame energieprojecten. Het zorgt voor een aantrekkelijk vestigingsbeleid voor buitenlandse bedrijven en helpt Brabantse bedrijven die hun vleugels willen uitslaan in het buitenland. De ambities van de BOM zijn verdere economische groei, meer werkgelegenheid, oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken en een leidende rol voor Brabant op wereldniveau.
De BOM heeft het ministerie van Economische Zaken & Klimaat en de Provincie Noord-Brabant als aandeelhouders.

Voor meer informatie: www.bom.nl

Over PhotonDelta
PhotonDelta is een publiek-privaat samenwerkingsverband van kennisinstituten en bedrijven dat de groei en intensieve samenwerking binnen het Nederlandse ecosysteem voor fotonica stimuleert. Door deze samenwerking kunnen de bedrijven hoogwaardige geïntegreerde fotonische technologie en producten sneller naar de markt brengen. PhotonDelta biedt toegang, kennis, business development en financiering voor haar partners. Haar opdracht is dit ecosysteem in al haar potentie te faciliteren en in 2026 de groei van de geïntegreerde fotonica-industrie te hebben gerealiseerd. Financiering wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van haar partners in het ‘partnerconvenant PhotonDelta’ en de ‘RegioDeal Brainport Eindhoven’.

Voor meer informatie: www.photondelta.eu

Over KPN Ventures
KPN Ventures is de investeringstak van KPN. KPN Ventures richt zich op directe en indirecte (fund-in-fund) investeringen in innovatieve en snelgroeiende Europese technologiebedrijven in de segmenten: Internet of Things, Smart Home, Digital Healthcare, Cyber Security, Video/OTT Services, Cloud Computing, Data/AI en Netwerktechnologie. KPN Ventures is gevestigd in Rotterdam.

Voor meer informatie: www.kpnventures.com

Klik hier voor meer voorbeelden van succesvolle transacties.