Zakelijke financiering

Het aantrekken van een zakelijke financiering met YES Corporate Finance

Er kunnen meerdere redenen zijn voor het aantrekken van een nieuwe zakelijke financiering voor uw onderneming. Bij een nieuwe grote investering, mogelijke overname, (versnelde) autonome groei of uitbreiding van de activiteiten kan een zakelijke financiering uitkomst bieden. 

De ervaring leert dat het worden bijgestaan door een financieel adviseur bij het proces van aantrekken van een zakelijke financiering vele voordelen heeft. Bijvoorbeeld, snelle doorlooptijd, betere condities, en minder afleiding van de dagelijkse gang van zaken.

Een zakelijke financiering bij een bank is voor veel ondernemers het meest voor de hand liggend, echter zijn banken terughoudender geworden. Mocht een financiering bij een bank onverhoopt niet slagen, kent YES Corporate Finance alternatieve routes tot een oplossing van het financieringsvraagstuk.

We kunnen uw kansen op een aantrekkelijke zakelijke financiering maximaliseren doormiddel van een gedegen voorbereiding. Het juist opstellen van een financieringsmemorandum en/of uw businessplan geeft vertrouwen bij potentiële financiers, waarbij u later profiteert in bijvoorbeeld de voorwaarden van de financiering. 

Neem contact met ons op

Waarom hebben klanten vertrouwen in ons?

 

  • Een gedegen aanpak en een no-nonsense mentaliteit
  • Onafhankelijk advies
  • Korte lijnen: één van de partners is van begin tot eind uw persoonlijke aanspreekpunt
  • Ownership: wij voelen ons mede-eigenaar van uw vraagstuk
  • Iedere partner heeft meer dan 15 jaar ervaring en kennis van financiering én overnames. Deze combinatie is belangrijk om succesvol te kunnen zijn
  • Zeer groot netwerk, waardoor wij unieke verbindingen voor u kunnen leggen in binnen- en buitenland
  • Samenwerking met ABN AMRO Bank bij overnames in het MKB-segment

Expertise van YES CF

YES Corporate Finance (YES CF) is zeer ervaren in het begeleiden bij het aantrekken van een zakelijke financiering of herfinanciering. Wij zijn onder andere actief geweest als bankier, professional in private equity, interim CFO en controller. Deze rollen zijn vervuld bij ABN AMRO Bank, Rabobank, ICP Corporate Finance, Capital-C Ventures en VRTwee Corporate Finance. YES CF heeft een groot netwerk van (internationale) banken, schuldfondsen (debt funds), mezzanine fondsen (achtergestelde leningen), factoringmaatschappijen en andere typen (private equity) investeerders. Dit netwerk, in combinatie met onze kennis en ervaring, maakt ons experts in het aantrekken van een zakelijke financiering met de meest gunstige voorwaarden. 

Maak kennis met één van onze specialisten.

Arjan Boonekamp

Managing partner

Joris van Rijn

Managing partner

Enkele voorbeelden van succesvolle financieringen

Aqualiner

Aqualiner

8 februari 2024

Arcola (Golden Naturals)

Arcola (Golden Naturals)

7 november 2023

Arcola (Straatweg)

Arcola (Straatweg)

25 oktober 2023

Value Enhancement Partners

Value Enhancement Partners

3 juli 2023

Recent nieuws

17 mei 2024

Geslaagde internationale partner (AICA) bijeenkomst in Bangkok

30 april 2024

Inkoop eigen aandelen door AIMLAND TECHNOLOGIES

18 april 2024

Van de Water Seafood sluit een strategische samenwerking met Krijn Verwijs

27 maart 2024

A1 Electronics sluit zich aan bij Metis Group